iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Το ''Ποτάμι'' δίνει τα
χρήματα της
επιχορήγησης σε νέους


Το Ποτάμι επιστρέφει στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών την επιχορήγηση που πήρε πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Τα χρήματα θα δοθούν στο ΕΚΠΑ, με τη δέσμευση να ενισχύσουν νέους επιστήμονες οι οποίοι σε αντίθετη περίπτωση θα έφευγαν στο εξωτερικό για να συνεχίσουν την καριέρα τους, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνάντηση φίλων του Ποταμιού που έγινε το Σάββατο. Εξήγησε ότι είναι σε συνεννόηση με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνο Δημόπουλο, προκειμένου να μεταφερθούν τα 500.000 ευρώ από τα ταμεία του Ποταμιού σε εκείνα του Ιδρύματος, την ερχόμενη εβδομάδα.
Το ποσό θα διατεθεί σε υποτροφίες νέων επιστημόνων που έχουν εκπονήσει ή ολοκληρώνουν διδακτορική διατριβή έτσι ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν σε ερευνητικές ομάδες του ΕΚΠΑ. «Με τα 500.000 θα έχουμε και εμείς μια μικρή έστω συμβολή στην προσπάθεια να περιοριστεί το brain drain», είπε ο κ. Θεοδωράκη και σημείωσε ότι πρόκειται για απόφαση με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Οικονομικής Διαχείρισης του Ποταμιού αλλά και των στελεχών του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει ότι θα ανασταλεί η λειτουργία του Ποταμιού, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου αλλά και των άλλων κεντρικών οργάνων συζητούν όλες τις απόψεις και εντός του φθινοπώρου θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις.