Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το διάσημο Politico
''στολίζει'' τον
Κυριάκο Βελόπουλο


Ντύνεται στα γαλανόλευκα χρώματα της ελληνικής σημαίας και πουλά λαϊκιστικές πολιτικές με την ίδια άνεση που διαφημίζει θαυματουργικές θεραπείες για την φαλάκρα και “χειρόγραφες επιστολές” του Ιησού από τηλεοράσεως»: Έτσι περιγράφει το Politico τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από το Reuters, που είχε παρουσιάσει παραμονές των εκλογών το προφίλ του κ. Βελόπουλου, ο διάσημος αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος χαρακτηρίζει τον 53χρονο πολιτικό ως έναν «πωλητή telemarketing που έγινε βουλευτής, αλλά δεν μπορεί να τον απορρίψει κανείς ως πωλητή γιατροσοφιών με δευτερεύουσα εργασία τον εθνικισμό», αφού «με τις 10 έδρες στη Βουλή το κόμμα του, η “Ελληνική Λύση” αντικατέστησε γρήγορα τη “Χρυσή Αυγή” ως το κακό παιδί της ακροδεξιάς στην ελληνική πολιτική σκηνή».

Το Politico αναφέρεται σε κάποιες από τις προτάσεις του κ. Βελόπουλου όπως εκείνη για την ανέγερση ηλεκτροφόρων συρματοπλεγμάτων κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου, τη ναρκοθέτησή της και την επιβολή θανατικής ποινής για τους διακινητές για να κρατήσει τους μετανάστες εκτός Ελλάδας, σημειώνοντας ότι ορισμένες οι απόψεις του αρχίζουν να βρίσκουν απήχηση στο κυρίαρχο ρεύμα, όπως η ιδέα να στέλνονται οι παράτυποι μετανάστες σε ακατοίκητα νησιά εν αναμονή της απέλασής τους, που υιοθέτησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.