Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυριάκος Μητσοτάκης:
Απεργούν λίγοι
ταλαιπωρούνται πολλοί


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook απαντά στους συνδικαλιστές για τη σημερινή απεργία, αναφέροντας: «Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!».

Υπενθυμίζεται πως οι συνδικαλιστές έχουν... ανέβει στα κάγκελα με την κυβέρνηση εξαιτίας διατάξεων στο νέο νομοσχέδιο, αφού μπαίνουν αυστηρές ρυθμίσεις για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις για τις απεργίες. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει τέλος στις απεργίες που αποφασίζουν και ψηφίζουν μικρές μειοψηφίες, συνήθως από οργανώσεις της άκρας Αριστεράς, χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.

Στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.... Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!».
Την ίδια στιγμή βέβαια οι δρόμοι της Αθήνας είναι οι… δρόμοι της ταλαιπωρίας για οδηγούς και επιβάτες. Με το μετρό να έχει τραβήξει χειρόφρενο, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας, η μετακίνηση είναι πολύ δύσκολη. Οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας είναι μποτιλιαρισμένοι από αυτοκίνητα, με τον κόσμο, οπλισμένο με υπομονή, να προσπαθεί να μεταβεί στη δουλειά του.
Το μετρό έχει 24ωρη απεργία και θα παραμείνει κλειστό, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του ΗΣΑΠ καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν και σε τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη (12-3 το μεσημέρι), στις γραμμές 1, 2 και 3, όπως ανακοινώθηκε. Στάση εργασίας κάνουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Αμφότερα θα κινούνται από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, βάζοντας χειρόφρενο στις πρώτες τρεις και τις τελευταίες 3 ώρες εργασίας τους.

Και οι υπάλληλοι του τραμ θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας, καθώς οι συρμοί θα κινούνται από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι υπάλληλοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, που θα μείνει χωρίς λεωφορεία.