Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυριάκος Μητσοτάκης:
2000 απεργοί
ταλαιπωρούν 4.000.000


Με αναφορά στα 45 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας που συμπληρώνονται σήμερα, ξεκίνησε την ομιλία του στο 12ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ με αφορμή την προχθεσινή απεργία επιτέθηκε και σε εκείνους που "θέλουν να κρατούν την Ελλάδα καθηλωμένη".

«Το συνέδριό σας είναι, νομίζω, το καλύτερο δώρο για τα 45 χρόνια που γιορτάζει, σήμερα, το κόμμα μας. Η παράταξη που στέριωσε την Δημοκρατία στη χώρα, ενδυναμώνοντας τους θεσμούς και ενώνοντας τους πολίτες. Που κράτησε όρθια την πατρίδα, όταν αυτή βρέθηκε σε κίνδυνο. Και που σήμερα την οδηγεί και πάλι σε ένα μέλλον ανάπτυξης και προόδου" ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε δίνοντας το πολιτικό του στίγμα ότι "Είμαστε αυτοί που έθεσαν την ατομική πρωτοβουλία στην υπηρεσία της συλλογικής ευημερίας".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με αφορμή την προχθεσινή απεργία και την ανάρτηση που είχε κάνει στα social media: "Μόλις προχθές, η Ελλάδα που λαχταρά να τρέξει μπροστά ένιωσε και πάλι γύρω της τα σκουριασμένα φρένα που θέλουν να την κρατούν καθηλωμένη. Και έτσι, μερικοί γραφειοκράτες συνδικαλιστές ταλαιπώρησαν εκατομμύρια πολίτες. Με μία απεργία που έγινε γιατί; Γιατί με τις νέες ρυθμίσεις, οι επαγγελματίες εργατοπατέρες χάνουν τα προνόμια τους! Τα σωματεία γίνονται αντιπροσωπευτικά και θα λογοδοτούν! Και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται, πλέον, από την πλειοψηφία των εργαζομένων κι όχι από μικρές ομάδες σε σκοτεινά γραφεία. Γι' αυτό ακριβώς θέλησα να παρέμβω και προσωπικά στο θέμα. Για να μιλήσω στο όνομα των πολλών κατά της αυθαιρεσίας των λίγων. Και να δηλώσω ότι, επιτέλους, δεν μπορούν 2.000 άτομα να αναστατώνουν την ζωή 4 εκατομμυρίων, κοστίζοντας ταυτόχρονα και μερικά δισεκατομμύρια στην εθνική οικονομία!".