Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νίκη Κεραμέως:
''Η σημαία στον
καλύτερο μαθητή''


Την θέση ότι «αυτός που έχει την καλύτερη επίδοση θα κρατάει τη σημαία, κι όχι αυτός που κληρώνεται» επανέλαβε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προσθέτοντας ότι «για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία η επιβράβευση της προσπάθειας όλη τη ζωή του κάποιος να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος να ξεπερνά τον εαυτό του. Είναι μήνυμα στη νέα γενιά». 

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ για τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, «στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστήσει τη χώρα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης».

«Παρουσιάσαμε το πρώτο στην ιστορία αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα σε πανεπιστήμιο της χώρα μας για φοιτητές εκτός ΕΕ. Ο φοιτητής θα έρθει στη χώρα μας, θα πληρώσει δίδακτρα, και το πανεπιστήμιο θα έχει επιπλέον έσοδα. Θα περάσουμε ρύθμιση που θα καταρτίζει πιο εύκολα τέτοια προγράμματα και κάνουν τη χώρα μας περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης. Αντί να διώχνουμε φοιτητές να προσελκύουμε» πρόσθεσε η κ. Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει, μετά από ενδελεχή διάλογο με όλα τα κόμματα, νέα πλαίσια για την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια, την τριτοβάθμια και την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, ενώ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για εισαγωγή νέων εκπαιδευτικών θεματικών στο σχολείο.

«Πρέπει να πάρεις την παιδεία ένα βήμα παραπέρα πρέπει να η παιδεία προσφέρει και ήπιες δεξιότητες, ψηφιακές δεξιότητες, να προετοιμάσει τα παιδιά για να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες στην κοινωνία όπως πχ ότι "σέβομαι το περιβάλλον, τον συνάνθρωπό μου"» πρόσθεσε η υπ. Παιδείας.