Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυριάκος Μητσοτάκης
στην Τουρκία:
''Να είστε προσεκτικοί''


Απάντηση στην προκλητική ρητορική των τελευταίων 24ωρων στην Τουρκία η οποία υποστήριξε μέχρι και με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας ότι Έλληνες λιμενικοί χτυπούν και απωθούν μετανάστες έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 4ης ευρωαραβικής συνεργασίας.

«Το λιμενικό έχει σώσει χιλιάδες ζωές στη θάλασσα και ταυτόχρονα είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη των συνόρων και με αυτή την κυβέρνηση θα το επιτελεί στο ακέραιο. Αυτοί που εργαλειοποίησαν το μεταναστευτικό για τις δικές του επιδιώξεις να είναι πιο προσεκτικοί όταν αναφέρονται στην Ελλάδα» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας «ότι δεν χρειάζονται ρητορικές εξάρσεις» για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Με αφορμή το μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης τόνισε για άλλη μια φορά τις πρακτικές της Τουρκίας να αμφισβητεί τα δεδομένα δεκαετιών και να «εγείρει απαράδεκτες διεκδικήσεις τόσο όσον αφορά την Κυπριακή ΑΟΖ όσο και τη συμπεριφορά της στο Αιγαίο».

«Θα ήταν ήταν καλό να μην φορτίζει (σ.σ. η Τουρκία) περαιτέρω την ευαίσθητη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και να ακολουθήσει τη διαδρομή του διεθνούς δικαίου» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.