iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης:
Καμάρωσα τη σημαιοφόρο
από την Αφρική


Αναφορές και αντεγκλήσεις για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τη μαθήτρια σημαιοφόρο από την Αφρική είχε η συζήτηση στη Βουλή για το Άσυλο με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι τους καμαρώνει για τα επιτεύγματά τους και ότι με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η αλληλεγγύη θα εφαρμόζεται με σύστημα και δεν θα αναλώνεται σε συνθήματα όπως γινόταν στο πρόσφατο παρελθόν.

Οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσαν την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μίλησε για υποκριτική στάση της κυβέρνησης και ότι οι βουλευτές της ΝΔ κινούνται στην αντίθετη γραμμή από τον πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε στην ομιλία του αναφερόμενος στο προσφυγικό ότι «σηκώσαμε τα βάρη στους ώμους μας που αναλογούν σε ευθύνες 3 ηπείρων. Αυτό πλέον θα γίνει με κανόνες συντεταγμένα και δομημένα. Μόνο όσοι το θέλουν θα ενσωματωθούν στον εθνικό κορμό. Δεν σας κρύβω πως όπως θαυμάζω τα κατορθώματα του Γ. Αντετοκούμπο έτσι καμάρωσα στην παρέλαση την εθνικής επετείου την μαθήτρια σημαιοφόρο από την Αφρική. Το κορίτσι που τόσο υπερήφανα κρατούσε την ελληνική σημαία.

 

Η αλληλεγγύη ή θα εφαρμόζεται με σύστημα ή θα αναλώνεται σε συνθήματα. Αυτή η σκέψη της Χάνα Αρεντ που επιβίωσε από την ναζιστική γερμανία και έζησε στις ΗΠΑ ψωρίς υπηκοότητα και υπερασπίστηκε το δικαίωμα να έχεις δικαιώματα και ήταν η ίδια που υποστήριξε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα μπορούν να τα διασφαλίσουν μόνο οι οργανωμένες πολιτικές κοινότητες και αυτό διαασφαλίζει το νομοσχέδιό μας.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:«Να σας θυμίσω την λαϊκή ρήση που λέει ότι όλα εδώ πληρώνονται. Ισχύει και για την πολιτική ζωή. Ακουσα τον κ. Μητσοτάκη, έχω την αίσθηση ότι ο λογογράφος του πρέπει να είναι από την κεντροαριστερά γιατί όλοι οι βουλευτές σας που ανέβηκαν σε αυτό το βήμα είχαν διαφορετική γραμμή από την γραμμή που εκπέμψατε σε ό,τι αφορά την δήλωσή σας στον Αντετοκούμπο και στην μαθήτρια με την ελληνική σημαία. Έχω την αίσθηση ότι σε ένα κρίσιμο ζήτημα εθνικό ζήτημα όπως το προσφυγικό βρίσκεστε αντιμέτωποι θα έλεγα εγκλωβισμένοι ανάμεσα στην ρητορική που αναπτύξατε και εσείς προεκλογικά και συνεχίζουν εκπρόσωποί σας.
Βασικός σας στόχος να καβαλήσετε το κύμα του ακροδεξιού λαϊκισμού.

 

Ένα κύμα που λαμβάνει διαστάσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη».