iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Μ. Χρυσοχοίδης στην Ε.Ε.:
Δεν αντέχουμε
άλλους μετανάστες


Για εκρηκτική και μη διαχειρίσιμη κατάσταση στην Ελλάδα αναφορικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας ενώπιον ευρωβουλευτών της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και την κατάσταση στα ελληνικά νησιά, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να διαχειριστεί τις πολύ αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα και ζήτησε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε τα κράτη - μέλη να επιδείξουν αλληλεγγύη.

«Ζήτησα από κάθε κράτος - μέλος της ΕΕ να πάρει εθελοντικά έναν μικρό αριθμό από τα περισσότερα από 4000 ασυνόδευτα ανήλικα που ζουν στην Ελλάδα. Δυστυχώς μόνο ένα κράτος- μέλος μου απάντησε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με τον ίδιον, αυτή τη στιγμή όλοι οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και ο νέος Νόμος της ελληνικής κυβέρνησης προβλέπει ότι τα παιδιά αυτών των ανθρώπων θα λαμβάνουν υποχρεωτικά εκπαίδευση.