iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

''Κίνημα Αλλαγής'' και
''χέρι χέρι'' Γεννηματά
και Θεοδωράκης


Και το όνομα αυτού; Κίνημα Αλλαγής! Ετσι συναποφάσισαν η Φώφη Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη, επιταχύνοντας τα βήματά τους για τη δημιουργία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Το νέο εγχείρημα θα έχει τίτλο «Κίνημα Αλλαγής», όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντησή τους -  ένα πρώτο ραντεβού της κ. Γεννηματά μετά τη νίκη της στις εκλογές για την ηγεσία του υπό διαμόρφωση φορέα στις 19 Νοεμβρίου.

Ο νέος φορέας θα μετριέται στο εξής και με αυτό το όνομα από τις δημοσκοπήσεις – η τελευταία, της Metron Analysis, έδωσε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ένα δυνατό 12,5% στην εκτίμηση ψήφου. Και αυτό το όνομα θα τεθεί προς έγκριση στο ιδρυτικό συνέδριο της νέας παράταξης.

Κατά τη συνάντησή τους στη Βουλή, η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης συμφώνησαν το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα να γίνει την άνοιξη του 2018, σε μια προσπάθεια και να προβλεφθούν τυχόν αιφνιδιασμοί του Αλέξη Τσίπρα με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο επικεφαλής του Ποταμιού συμφώνησαν επίσης να υπάρξει κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού την επόμενη Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου. Μια πρόβα τζενεράλε κοινού βηματισμού είδαμε τη Δευτέρα στη Βουλή κατά τη θυελλώδη συζήτηση για την υπόθεση Καμμένου – Σαουδικής Αραβίας, όταν οι βουλευτές των δύο κομμάτων χειροκροτούσαν τόσο την κυρία Γεννηματά όσο και τον κ. Θεοδωράκη.

Η δράση των βουλευτών θα συντονίζεται από ενιαίο συντονιστικό συμβούλιο, στο οποίο θα μετέχουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και των δύο κομμάτων. Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι αριθμούν πλέον από κοινού 25 βουλευτές.

«Δεν θα είναι είδηση οι συναντήσεις μας πια, θα είναι κάτι συνηθισμένο. Προχωράμε σε ένα μεγάλο ανοικτό δημοκρατικό συνέδριο που θα εκφράσει όλες τις δυνάμεις» ανέφερε η κυρία Γεννηματά.

«Ισχυρή αντιπολίτευση επί δύο, μία φωνή. Ένα μεγάλο συνέδριο για κάτι νέο, για ένα ενιαίο κόμμα» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.