iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης:
Από τον Ιανουάριο
η τηλ. γραμμή 112


Την παρουσίαση της πλήρους λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης «112», ο οποίος θα ενεργοποιηθεί επιχειρησιακά την 1η Ιανουαρίου 2020, παρακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι.

Τον Ιούλιο ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως έως το τέλος του έτους θα έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία το «112», προσφέροντας και δυνατότητα προειδοποίησης των πολιτών. Η υπόσχεση σήμερα γίνεται πράξη, ενώ στο μεσοδιάστημα είχε τεθεί σε εφαρμογή μεταβατική λύση.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την υλοποίηση του έργου κατά τη διάρκεια σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, υπηρεσιακά στελέχη και εκπρόσωποι των εταιρειών τηλεπικοινωνίας που συμμετείχαν στο έργο.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο τηλεφωνικό κέντρο που λαμβάνει τις κλήσεις πολιτών και παρακολούθησε επίδειξη-αναπαράσταση συμβάντος, ενός τηλεφωνήματος από τον Όλυμπο, όπου το σύστημα εντόπισε άμεσα τη θέση του ορειβάτη. Ακολούθησε επίδειξη αποστολής προειδοποιητικού μηνύματος.