iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Γιώργος Κώτσηρας:
''Μην ξεχάσουμε ποτέ
τα 102 θύματα στο Μάτι''


Συζητείται στη βουλή το νομοσχέδιο για τον εθνικό μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης κινδύνων και την αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο βουλευτής δυτικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κώτσηρας τόνισε ότι ''πρέπει να σταθούμε δίπλα στις κοινωνίες που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές. Οφείλουμε να πράξουμε τα πάντα ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές'' αναφερόμενος στις πολύνεκρες πλημμύρες της Μάνδρας και πυρκαγιές στο Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας και το Μάτι Μαραθώνα.

Ο κ. Κώτσηρας υπογράμμισε πως ''αδυνατώ να ξεχάσω τις εικόνες που όλοι βιώσαμε, τις προσωπικές εμπειρίες που όλοι έχουμε στις κατεστραμμένες περιοχές. Την κρατική απουσία ή την ελλιπή οργάνωση που είχε τα τραγικά αποτελέσματα. Οφείλουμε με πράξεις να σταθούμε υπεύθυνα ενώπιον του δύσκολου μέλλοντος και αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία είναι η απαρχή αυτής της νέας περιόδου.''

Ο κ. Κώτσηρας τόνισε ιδιαίτερα ότι το χάος που επικράτησε στη διαχείριση της κρίσης στο Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι άφησε πίσω του 102 θύματα και αυτό οφείλουμε να μην το ξεχάσουμε ποτέ.