iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

''Σφάζονται'' στο
Κίνημα Αλλαγής
Ελεύθερη πτώση


''Βγήκαν τα μαχαίρια'' στο Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή κινήσεις της ηγεσίας, που ερμηνεύτηκαν ως προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτονται πλέον οι αντίρροπες τάσεις που αντιμάχονται μεταξύ τους, με εκατέρωθεν προειδοποιήσεις.

Στο Κίνημα Αλλαγής ενδημούν δύο κυρίως τάσεις: Η λεγόμενη σχηματικά ως «δεξιά» που επιθυμεί αυτόνομη πορεία και ως έσχατη λύση συνεργασία με ΝΔ και η λεγόμενη «αριστερή» που κατατρύχεται από αντιδεξιά αντανακλαστικά και βλέπει ως φυσικό πολιτικό και ιδεολογικό σύμμαχο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρώτη τάση, κινούνται βουλευτές όπως οι Ανδρέας Λοβέρδος, Χαρά Κεφαλίδου, Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κ.α. οι οποίοι δεν θα διανοούνταν ποτέ να συνεργαστούν με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Στην δεύτερη τάση ανήκουν στελέχη από το παπανδρεϊκό κυρίως μπλοκ. Ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης, μόλις πρόσφατα δήλωνε στο ρ/σ του ΑΠΕ ότι τον προβληματίζουν τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά προσθέτοντας δηκτικά "αναμένω κι εγώ να δω αν η ηγεσία έχει καταλάβει τίποτε». Μάλιστα, για το ενδεχόμενο σύγκλισης του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ , απάντησε ότι «υπάρχει μία διαβολική επίθεση εναντίον αυτών που έχουν φύγει από το ΚΙΝΑΛ κι έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει μία αγγελική προσέγγιση για αυτούς που φύγανε από το ΚΙΝΑΛ και αξιοποιήθηκαν ως κυβερνητικά στελέχη στη ΝΔ».
Πηγή: iefimerida.gr - Άγγελος Μόσχοβας