iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Κ. Μητσοτάκης:
''Εμπιστευτείτε το
σχεδιό μας''


Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα τίθεται η Νέα Δημοκρατία με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, και στόχο την αλλαγή κυβέρνησης μέσα στο 2018.

Κλείνοντας τις εργασίες του 11ου συνεδρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσεέτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση και να πάρει τις δύκολες αποφάσεις, που χρειάζονται, για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα. Έριξε δε το βάρος στην ανανέωση στο εσωτερικό του κόμματος, πράγμα που είχε κάνει και στη χθεσινή του ομιλία.

«Η ΝΔ αλλάζει, υπάρχουν νέα πρόσωπα παντού, που αξιολογούνται με βάση μόνο τις ικανότητές τους, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς ομαδοποιήσεις. Αν δεν αλλάξουμε οι ίδιοι πώς θα πείσουμε ότι θα αλλάξουμε την Ελλάδα;», είπε.

Γνωρίζοντας από τις δημοσκοπήσεις τις απόψεις πολλών Ελλήνων ότι «όλοι οι πολιτικοί το ίδιο είναι»και ότι «για όλα οι δανειστές αποφασίζουν, δεν παίζει ρόλο ποια κυβέρνηση έχουμε», ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως πρέπει να σπάσει η ισοπεδωτική λογική και η μοιρολατρεία. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε για όλα αποφασίζουν οι ξένοι».

Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα θα είχε βγει προ απολλού από τα Μνημόνια αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, από τους «τυχοδιώκτες», όπως χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη του Σύριζα.

«Πριν ακόμη έρθουν στην εξουσία ήταν διεφθαρμένοι. Είχαν πει τόσα ψέματα, είχαν σπείρει τόσο ταξικό μίσος, είχαν τόσο βαθιά δεξαπατήσει και διχάσει τον λαό. Και σε αυτή την τραγική τριετία, που κυβερνούν, απαξίωσαν όλους τους θεσμούς, κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνουν καθεστώς».

Αντιδιαστέλλοντας τη δκή του πολιτική από εκείνη των Σύριζα-ΑΝΕΛ, ο κ Μητσοτάκης τόνισε δυο φορές ότι «η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο». Και κάλεσε τους πολίτες που ψήφισαν Σύριζα, να μην του δώσουν άλλη ευκαιρία. «Σας εξαπάτησαν, δεν αξίζουν άλλη ευκαιρία», είπε.

Κα κατέληξε: «Αργά ή γρήγορα θα στηθούν κάλπες και θα πάρουν το μάθημά τους. Ο λαός υποφέρει και περιμένει πράξεις. Είμαστε έτοιμοι για δύσκολες αποφάσεις, έχουμε και σχέδιο και στελέχη