iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Στ. Θεοδωράκης:
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φορολογούν
και τις αναμνήσεις


Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρνουν στη Βουλή έναν πολύ βαρύ προϋπολογισμό τόνισε στην ολομέλεια της βουλής στη συζήτηση για τον προυπολογισμό ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Φόροι, φόροι, φόροι. Φόροι για αυτούς που ξεκινούν. Φόροι για αυτούς που επιχειρούν. Φόροι για αυτούς που προσπαθούν. Και για όλους τους άλλους, ανέργους, φτωχούς και συνταξιούχους, μια γερή δόση από έμμεσους φόρους. Πέντε δισεκατομμύρια περισσότερους φόρους από τους φόρους το 2015 επεσήμανε ο πρόεδρος του Ποταμιού και πρόσθεσε στόχος σας τα μεγάλα πλεονάσματα, ενώ η οικονομία και η χώρα σέρνονται, οι ευκαιρίες χάνονται, οι νέοι φεύγουν…

Και βόλεμα σε ένα σπάταλο κομματικό κράτος! Οι Γενικές Γραμματείες του Πρωθυπουργού και οι υπουργοί του Μαξίμου που δόξα να έχει ο Θεός και ο Μαρξ είναι πλέον τέσσερις! Μας στοιχίζουν 9 εκατομμύρια. Ελέγχονται οι φορείς που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα; Από την έκθεση της γενικής διεύθυνσης δημοσιονομικών ελέγχων προκύπτει ότι ένας στους δύο φορείς που ελέγχθησαν το ’17 παρουσιάζουν κενά στην οικονομική τους διαχείριση. Ξέρετε ποιο είναι το εντυπωσιακότερο; Ότι ακόμη και όταν διαπιστώθηκαν οι παρατυπίες και έγιναν οι υποδείξεις μόνο ο ένας στους τρεις φορείς συμμορφώθηκε. Και έρχεται, μόλις προχθές, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και μας λέει ότι το κράτος χάνει 15 δισ κάθε χρόνο από λαθρεμπόριο καπνού, καυσίμων, ποτών, τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. Και πέρα από το προφανές ερώτημα «εσείς τι κάνατε κύριε Αλεξιάδη που ήσασταν αρμόδιος υπουργός για όλα αυτά;», υπάρχει ένα μεγαλύτερο ερώτημα για όλους εσάς:

Ποιος προστατεύει τους λαθρέμπορους του πετρελαίου, του καπνού και τους μεγάλους φοροφυγάδες;Μας ρωτάτε συχνά, αθώα δήθεν, από πού μπορεί να κόψει δαπάνες το κράτος. Στη Θηβών εξακολουθεί το κράτος να πληρώνει 6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για 80.000 τετραγωνικά μέτρα και 80 υπαλλήλους.

Ένα στρέμμα ανά υπάλληλο! Ο προϋπολογισμός σας το ’17 εμφανίζεται αυξημένος κατά μισό δισ σε έξοδα που αφορούν κυρίως καταναλωτικές δαπάνες και δαπάνες μετακίνησης του προσωπικού.

Φαντάζομαι είναι οι πρόσθετες ανάγκες ορισμένων εκ των υπουργών σας στα πολυτελή ξενοδοχεία και τα καζίνο του εξωτερικού.

 

Το Ποτάμι θα επιμείνει να μελετά και να προωθεί σύγχρονες λύσεις. Όχι τις λύσεις που έχουν την έγκριση των συντεχνιών. Όχι τις λύσεις που επιβάλλουν οι κομματικοί μηχανισμοί. Όχι τις λύσεις που στηρίζουν τα συμφέροντα των κολλητών.

Το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής, που αυτές τις μέρες χτίζουμε, θέλει να απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, θέλει να στηρίξει όλους αυτούς που σπρώχνονται στο περιθώριο, θέλει να λύσει τα χέρια αυτών που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα.Η Ελλάδα μπορεί να έχει ένα σπουδαίο μέλλον αρκεί να φύγει από τα χέρια των λαϊκιστών,των συντηρητικών,των ιδεοληπτικών και των αμοραλιστών της πολιτικής και της εξουσίας. Αυτός είναι ο στόχος και αυτή είναι η ευθύνη των προοδευτικών πολιτών, που βλέπουν πια την αλήθεια μπροστά τους, και των πραγματικά προοδευτικών πολιτικών.