iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Εύσημα πρωθυπουργού
στο ''βοήθεια στο
σπίτι'' των δήμων


Tηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη στήριξη ευάλωτων πολιτών, στη διάρκεια της κρίσης που έχει προκληθεί από τον κορωνοϊό, είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρη Παπαστεργίου.

Εγώ ήθελα σήμερα, να συζητήσουμε επίσης και τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να υποστηρίξει τους πιο ευάλωτους συμπατριώτες μας. Έχω πληροφορηθεί για την αυξανόμενη δυναμική που έχει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο θεωρώ και απολύτως κρίσιμο, έτσι ώστε να μπορούμε με ένα πρόγραμμα το οποίο είναι δοκιμασμένο να υποστηρίξουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να βγουν από το σπίτι τους σε αυτές τις συνθήκες.

Οπότε θα ήθελα να ακούσω από εσάς περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς δρομολογείται το πρόγραμμα. Να ακούσουμε και τις σκέψεις και τις δράσεις του Υπουργείου και της ΕΝΠΕ για προγράμματα σίτισης, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Έχω ήδη δώσει κατευθύνσεις στο Υπουργείο να υπάρξει -με φειδώ πάντα, γιατί γνωρίζετε ότι δεν έχουμε ατελείωτο εξοπλισμό- μία ροή προμηθειών προς τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε να έχουν τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα για να αισθάνονται ασφαλείς να επιτελούν την αποστολή τους. Και νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα να δείξουμε ένα ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα, να αποδείξουμε ότι αντιμετωπίζουμε αυτήν την κρίση ενωμένοι. Κανείς δεν μένει πίσω και ειδικά οι άνθρωποι οι οποίοι πρέπει να μείνουν στο σπίτι έχουν την απαραίτητη υποστήριξη σε επίπεδο Δήμων''.