iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Aλέξης Τσίπρας:
''Θα βγούμε σε έναν
διαφορετικό κόσμο''


Σίγουρος ότι «θα βγούμε νικητές» στη μάχη με τον κορωνοϊό, αλλά απαισιόδοξος για την πορεία της χώρας την επόμενη μέρα λόγω των επιλογών της κυβέρνησης, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξή του στο newsbomb.gr, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα και τις συνέπειες που ο ίδιος διαβλέπει ότι θα υπάρξουν για την οικονομία και την εργασία. «Φοβάμαι ότι όταν θα βγούμε από τα σπίτια μας θα βγούμε σε έναν διαφορετικό κόσμο», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας.
Δηλώνοντας εξαρχής ότι είναι ευτύχημα για την κυβέρνηση που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φροντίσει «με 19.500 προσλήψεις» να κρατήσει όρθιο το ΕΣΥ, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι στη διαχείριση της πανδημίας η κυβέρνηση είχε την καθολική στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Εγώ δεν επέλεξα την εξαγωγή πολιτικού κέρδους πάνω στον πόνο, επέλεξα την αντιπολίτευση των προτάσεων», λέει, τονίζοντας όμως, πως «είναι γελασμένος ο πρωθυπουργός αν νομίζει ότι αυτό είναι λευκή επιταγή για να μοιράζει δημόσιο χρήμα σε φίλους και ημέτερους». Κατηγορεί την κυβέρνηση για «διπλασιασμό στις τιμές στις κλίνες των ιδιωτικών ΜΕΘ, στην αγορά μέσων προστασίας με σκανδαλώδεις όρους, στη γενναία χρηματοδότηση ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας για τα διαγνωστικά τεστ, στην απευθείας ανάθεση σε εταιρεία προβολής τουριστικού προϊόντος, στην πολύκροτη υπόθεση των ΚΕΚ.

Μιλώντας για την «επόμενη μέρα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, δεν θα κρατήσει την κοινωνία όρθια, δεν θα ανακόψει την επερχόμενη ύφεση και την έκρηξη της ανεργίας, αντίθετα είναι σα να πατάει γκάζι σε κατηφόρα με σπασμένα φρένα. Οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια πίσω στο 2012. Τονίζει ότι αυτό είναι «αποτέλεσμα σχεδιασμού, από αυτούς που βλέπουν την κρίση ως ευκαιρία μίας νέας μεγάλης αναδιάρθρωσης της οικονομίας» και της αγοράς εργασίας στα μέτρα τους και πως «βασικός εκφραστής τους είναι ο ΣΕΒ, ο οποίος με ισχυρή πρόσβαση πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου θέτει σε εφαρμογή τον σχεδιασμό του, τον οποίον, εξάλλου, πρόσφατα εξέθεσε δημόσια». «Ο ΣΕΒ παραγγέλνει, ο κ. Μητσοτάκης υλοποιεί και μετά θα τα ρίχνουν όλοι μαζί στον κορωνοϊό, τονίζει. Σχολιάζει ότι καμία άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν επιδοτεί τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και την αναστολή συμβάσεων αντί την εργασία, και δεν έχει πάρει«τόσο αποσπασματικά και ανεπαρκή μέτρα, μόλις 2% του ΑΕΠ».