iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

20% μπροστά
από τον ΣΥΡΙΖΑ
η Νέα Δημοκρατία


Στη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll αποτυπώνεται το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 20,2%, ενώ καταγράφεται και η κυριαρχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι πολίτες επικροτούν την αποτελεσματική διαχείριση του πρωθυπουργού στην κρίση του Έβρου και την πανδημία του κορωνοϊού. Το 82% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από τη συνολική στάση του πρωθυπουργού.

Μέσα σε αυτό το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει υψηλή δημοφιλία της τάξης του 69% με θετικό ισοζύγιο θετικών - αρνητικών απόψεων 43%.
Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζει δημοφιλία της τάξης του 28% (41% πίσω από τον πρωθυπουργό) και αρνητικό ισοζύγιο 31%.
Οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για την συνολική στάση του πρωθυπουργού στην αντιμετώπιση της πανδημίας
Πρόθεση ψήφου και καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με το γκάλοπ της Opinion Poll η ΝΔ συγκεντρώνει 40.2% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζουν οριακές μειώσεις των ποσοστών τους, με το ΜΕΡΑ 25 να έχει οριακή άνοδο.

Οι επιδόσεις τους είναι : ΚΙΝΑΛ 4.5% ( 5% στην προηγούμενη έρευνα) , Κ.Κ.Ε 5%( 5.5%) , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4% ( 4,5%) και ΜΕΡΑ 25  3% ( 2%).
Παράλληλα, στο ερώτημα «ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει ποσοστό 52%, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει ποσοστό 19,5%.