iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Φώφη Γεννηματά:
Όχι στη συνεργασία
με τον ΣΥΡΙΖΑ


Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μίλησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, απαντώντας μεταξύ άλλων και στο κάλεσμα Τσίπρα για διάλογο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Τουρκία έχει μια αναθεωρητική στρατηγική σε σχέση με τις συνθήκες και θέλει να ενισχύσει το γεωγραφικό της ρόλο για να γίνει μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη, επισήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννήματα μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό γιατί αποφεύγει, όπως είπε, να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αν και η ίδια του το έχει ζητήσει επανειλημμένως, και διαμήνυσε στον πρωθυπουργό πως κανείς δεν του έχει δώσει λευκή επιταγή να χειρίζεται τα εθνικά ζητήματα.

Για την πρόσκληση που της απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών την Τετάρτη, για να κάνουν μία εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση, η Φώφη Γεννηματά είπε πως δεν το είπε ακριβώς έτσι ο κ. Τσίπρας, «αλλά όπως και να' χει το ΚΙΝΑΛ γνωρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει, ούτε φυσικά και ο κ. Τσίπρας».

Η Φώφη Γεννηματά θύμισε την «κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου», όπως είπε χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε πως το ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του, όσο και αν Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν το επιθυμούν.