iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Φώφη Γεννηματά:
''Είμαστε το ανάχωμα
στη Δεξιά''


Άνοιγμα προς τα μέλη και τους ψηφορόρους της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, απηύθυνε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Με άρθρο της στην εφημερίδα «Καρφί» η κα Γεννηματά τονίζει ότι «χρέος της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης είναι να αποτελέσουμε εμείς το προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στην πολιτική της δεξιάς».
Οπως τονίζει το ΚΙΝΑΛ είναι το μόνο κόμμα που ασκεί μαχητική αντιπολίτευση. Στηλιτεύει τον Αλέξη Τσίπρα για τις «αποκαλύψεις για το παρακράτος, το μαγαζί και τα παραμάγαζα του ΣΥΡΙΖΑ» τα οποία «δεν έχουν καμία σχέση με την προοδευτική παράταξη, τις αρχές και τις αξίες της, δεν χωρούν στη Δημοκρατία, είναι θύλακες παρακράτους». Μάλιστα, η Φώφη Γεννηματά επισημαίνει ότι «είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Τσίπρας γνώριζε και είτε δεν μπορούσε να τα σταματήσει, είτε ήταν σε αδυναμία να τα ελέγξει, είτε τα καθοδηγούσε όλα αυτά» και πως αυτονόητα, «έχει πολύ μεγάλες πολιτικές ευθύνες».

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στρέφει τα βέλη της και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο λέει ότι «πασχίζει να κρατήσει έξω από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών τον κ. Τσίπρα». Οπως εξηγεί, το κάνει για δυο λόγους:
Ο πρώτος είναι ο συμψηφισμός. Προσπάθησε τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Τσίπρας να απαλλάξει την κυβέρνηση Καραμανλή από τις ευθύνες για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης κάνει το ίδιο για τον κ. Τσίπρα.

Και βέβαια το κάνει, γιατί θεωρεί ότι τον εξυπηρετεί να έχει μία αδύναμη και αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση που δεν μπορεί να ασκήσει τον έλεγχο στην κυβέρνηση. Που δεν έχει το ειδικό πολιτικό βάρος και τα ηθικά εχέγγυα να το κάνει.

Καταλήγοντας η Φώφη Γεννηματά απευθύνει το κάλεσμα σε όσους νιώθουν ότι ανήκουν στην δημοκρατική παράταξη και προσθέτει: «Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις απόψεις. Απλώνουμε το χέρι σε όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, σοσιαλιστές, δημοκράτες, προοδευτικούς κεντρώους, ριζοσπάστες της ανανεωτικής αριστεράς, προοδευτικούς πολίτες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».