iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Μας πολεμούν
πολιτικές δυνάμεις
λέει ο Αλέξης Τσίπρας


Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε παρόντος του πρωθυπουργού, όπου συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις, οι διαπραγματεύσεις γιατην έξοδο από τη μνημονιακή επιτροπεία αλλά και το θέμα του ονόματος των Σκοπίων.

Κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο κρίσιμο εξάμηνο που έχει μπροστά της η κυβέρνηση και στους δύο στόχους που καλείται να επιτύχει, δηλαδή την ολοκλήρωση του ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο από το μνημόνιο, αξιοποιώντας στο έπακρο τις συμμαχίες που έχει οικοδομήσει στην Ευρώπη. Επίσης τόνισε ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δεν θέλουν να δουν την κυβέρνηση να πετυχαίνει.
 
Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων υπογράμμισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ευρύτατη κοινωνική και πολιτική συναίνεση για την επίλυση του ζητήματος, να ηττηθούν οι εθνικιστικές θέσεις και την ίδια στιγμή να κατανοήσουν όλοι ότι έχουν τεράστια ευθύνη να τοποθετηθούν με σαφήνεια, «χωρίς να παίζουν κρυφτούλι», διότι πρόκειται για ένα εθνικό ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί, καθώς έχει ταλαιπωρήσει τη χώρα για παραπάνω από 25 χρόνια.
 
Επιπλέον σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να αναλάβει πρωτοβουλίες, ενημερώνοντας για την πραγματική διαπραγματευτική διπλωματική ιστορία από το 1992 έως σήμερα.