iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

''Επιδημία'' επιδόματος
ενοικίου σε υπουργούς
της κυβέρνησης


Εκτός από το ζεύγος Ράνιας Αντωνοπούλου και Δημήτρη Παπαδημητρίου, άλλοι τρεις υπουργοί αποκαλύπτεται ότι έχουν ζητήσει το επίδομα ενοικίου των 1.000 ευρώ, για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ το 2015.

Ο πρώτος είναι ο Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος ζήτησε 4.900 ευρώ για το διάστημα που διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, στην πρώτη κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ, από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο τού 2015. Μάλιστα, είναι ο ίδιος ο Δημήτρης Μάρδας που είχε σχεδιάσει και πήγε στη Βουλή τη διάταξη για επίδομα ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

Ο δεύτερος είναι ο Κωνσταντίνος Φωτάκης, νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας. Ζήτησε 5.000 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2015. Το ποσό εγκρίθηκε στις 21 Μαρτίου 2016. Ο ίδιος ο κ. Φωτάκης δήλωσε στον Σκάι ότι δεν πήρε ποτέ τα χρήματα, διότι μένει σε σπίτι μαζί με τον γιο του.

Ο τρίτος είναι ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης. Έκανε αίτηση για 7.000ευρώ για το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2015 ως εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τα χρήματα εγκρίθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό στις 20 Μαϊου του επόμενου χρόνου. Ο ίδιος δήλωσε στον Σκάι ότι τελικά έμεινε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, στο οποίο πλήρωνε 50 ευρώ το μήνα. Συνολικά, έλαβε 350 ευρώ, όπως είπε.

Όλα τα στοιχεία υπάρχουν στη Διαύγεια και τα έφερε στο φως ο Γιάννης Πιτταράς στον Σκάι.