iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Σε ''τεντωμένο σχοινί''
η υπόθεση των
Ελλήνων αξιωματικών


Ο Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφει στην Τουρκία από το ταξίδι σου στην Αφρική και όλοι περιμένουν να δουν την αντίδρασή του στο θέμα τής σύλληψης δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.

Η ελληνική κυβέρνηση θα ήθελε να μην υπάρξει εμπλοκή τού Τούρκου προέδρου και η υπόθεση να αφεθεί στο επίπεδο των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, οι οποίοι έχουν ανοιχτή γραμμή από την πρώτη στιγμή και φαίνεται να συνεννούνται.

Τυπικά, η δίκη των δυο στρατιωτικών μας θα γίνει τη Δευτέρα στην Ανδριανούπολη. Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι η κατηγορία που τούς βαρύνει είναι «παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής». Όπως σημειώνουν, η απόφαση για προφυλάκιση ελήφθη λόγω «υποψίας ότι θα αποδράσουν», «υποψίας παραποίησης στοιχείων», «μη άδεια παραμονής τους στην Τουρκία», και «πιθανότητα διαφυγής τους στο εξωτερικό». Το δικαστήριο αποφάσισε να ερευνηθούν τα κινητά τους τηλέφωνα, μήπως και βρεθούν φωτογραφίες από κινήσεις τού τουρκικού στρατού.

Εθνικιστικά Μέσα στην Τουρκία υποστηρίζουν ότι ήδη έχουν βρεθεί τέτοιες φωτογραφίες και αναφέρουν ότι τούς έχει απαγγελθεί κατηγορία και για κατασκοπία. Ωστόσο, το ελληνικό υπουργείο Άμυνας διαψεύδει κατηγορηματικά την πληροφορία.

Ενώ ο ναύαρχος Αποστολάκης έχει καλή επικοινωνίθα με τον στρατηγό Ακάρ, στο Μέγαρο Μαξίμου ανησυχούν μήπως ο Ερντογάν θελήσει να κλιμακώσει την ένταση στις σχέσεις των δυο χωρών, ίσως και επιχειρώντας να συσχετίσει την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.