iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

''Στη μπούκα'' του
Κ. Μητσοτάκη ο
βουλευτής Δαβάκης


Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τα συνεχόμενα «φάλτσα» από βουλευτές του κόμματος.

Μετά τον Μάριο Σαλμά, ο οποίος για προσωπικούς λόγους, καθώς έχει παραπεμφθεί στην προανακριτική για τη Novartis, δεν υπέγραψε τη σύσταση προκαταρκτικής για τους Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη, ήρθαν οι δηλώσεις του Θανάση Δαβάκη για τους αθίγγανους στην Σπάρτη να ανεβάσουν εκ νέου το θερμόμετρο.

Καλά πληροφορημένες πηγές, σημειώνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν έξαλλος με τον τρόπο που εκφράστηκε και τα όσα είπε ο βουλευτής Λακωνίας, και μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.  

Οι εξηγήσεις που έσπευσε να δώσει ο κ. Δαβάκης, με δήλωση στο ΑΠΕ, και στην οποία ανέφερε πως, «θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα», δεν ήταν αρκετή να αποφορτίσει την κατάσταση. Μόνο ύστερα από αρκετές συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος και προσεκτική ανάλυση όλης της συζήτησης με τους κατοίκους στο συγκεκριμένο χωριό της Λακωνίας, καθώς και το ότι, ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν έχει δώσει δικαιώματα στο παρελθόν, αποφασίστηκε να μην δει την πόρτα της εξόδου.
 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με συνομιλητές του, είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει σε παρόμοια «φάουλ» από βουλευτές και στελέχη του κόμματος να θολώσουν τις ξεκάθαρες θέσεις που έχει διαμορφώσει η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και το μήνυμα που ο ίδιος επικοινωνεί στους πολίτες. «Η τρίτη φορά θα είναι και φαρμακερή» διαμηνύουν από την Πειραιώς για όποιον υποπέσει σε ατόπημα από εδώ και στο εξής.