iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Σχέδιο προσέλκυσης
επενδύσεων από τον
Κυριάκο Μητσοτάκη


Το μήνυμα πως η Ελλάδα θα είναι η «αναπτυξιακή έκπληξη της Ευρώπης» εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προς την αμερικανική πλευρά, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των επαφών που είχε με αξιωματούχους στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Παρουσιάζοντας το σχέδιό του για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας είναι μοναδικά, όπως και το ανθρώπινο δυναμικό της. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια νέα κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την ασφάλεια δικαίου και θα θεσπίσει ένα ελκυστικό και κυρίως σταθερό φορολογικό σύστημα». 

Κοινή αναφορά σε όλες τις επαφές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν η ανησυχία των Αμερικανών αξιωματούχων για τη σταθερή επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας. Μάλιστα, σε όλες τις συναντήσεις, η αμερικανική πλευρά έθεσε το ζήτημα της αγοράς των ρωσικών S-400 από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. 
Κατά τη διάρκεια αυτών των συζητήσεων, διαπιστώθηκΤε σύγκλιση απόψεων στο γεγονός ότι η τωρινή κρίσιμη συγκυρία χρειάζεται σοβαρούς και λεπτούς διπλωματικούς χειρισμούς, ώστε η Τουρκία να μην απολέσει περαιτέρω τον δυτικό προσανατολισμό της.

Από την πλευρά του, κ. Μητσοτάκης διατύπωσε σε όλους τους αξιωματούχος το αίτημα για την άμεση επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατούνται στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης.

«Επισήμανα σε όλους τους συνομιλητές μου ότι είναι απολύτως αναγκαίο η Τουρκία να επιστρέψει άμεσα τους δύο αξιωματικούς στην Ελλάδα και να δείξει έμπρακτα ότι επιθυμεί την αποκλιμάκωση της έντασης και την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας»