iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 16 Απριλίου 2024

Κ. Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
η χειρότερη κυβέρνηση
όλων των εποχών


«Αποφεύγω να σας προσφωνήσω "συντρόφους", όπως επέλεξε να κάνει ο Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αν κρίνω από την χλιαρή σας αντίδραση μάλλον ούτε ο κ. Δραγασάκης νομιμοποιείται να το χρησιμοποιεί. Και το κάνω όχι μόνο για να πάρω αποστάσεις από τον εύκολο λαϊκισμό στην πολιτική, αλλά κυρίως για να δηλώσω τόσο το σεβασμό μου στη δημοκρατική λειτουργία και στην κομματική αυτονομία, όσο και το ειλικρινές ενδιαφέρον μου για τις εργασίες σας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι η χειρότερη που γνώρισε ο τόπος και συνέχισε ως εξής:
 
«Παρακολούθησα με προσοχή, αγαπητή Φώφη, κύριοι Πρόεδροι, τις διεργασίες στον πολιτικό σας χώρο τους τελευταίους μήνες. Όπως ξέρετε, πιστεύω βαθιά στο άνοιγμα των Κομμάτων στην κοινωνία. Χάρηκα ειλικρινά για την μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογή Αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Όπως χαίρομαι και για τη δυναμική που απελευθέρωσε αυτή η διαδικασία. Εξάλλου τα Κόμματα είναι ζωντανοί οργανισμοί. Και όπως είπε ο μεγάλος αστροφυσικός Stephen Hawking, που έφυγε πριν από λίγες μέρες  «ευφυΐα είναι η ικανότητα να προσαρμόζεσαι στην αλλαγή». Και εμείς στην Νέα Δημοκρατία αλλάζουμε και προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα.
 
Κυρίες και κύριοι, δουλειά του πολιτικού είναι το αύριο. «Εργοτάξιο» της πολιτικής πρέπει να είναι πάντα το μέλλον. Είμαστε εδώ, είσαστε εσείς εδώ στο ιδρυτικό Συνέδριο ενός νέου φορέα, για να αποφασίσετε με ποιο τρόπο θα συμβάλλετε και εσείς ώστε η Ελλάδα να πάει μπροστά. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία σε μια στιγμή που αυτοί που μας  κυβερνούν κάνουν ό,τι μπορούν για να πάει η χώρα πολύ πίσω και πολύ χαμηλά. Αν και δεν θα έπρεπε κανονικά να πω «αυτοί που μας κυβερνούν». Για να είμαι ακριβής θα έπρεπε να πω: «Αυτοί που νέμονται την εξουσία» γιατί πραγματική Κυβέρνηση δεν έχουμε σήμερα. Αυτό που έχουμε είναι έναν αλλοπρόσαλλο συνασπισμό Κομμάτων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να γίνουν καθεστώς. Και για να γίνουν καθεστώς προσβάλλουν δημοκρατικούς θεσμούς και παραβιάζουν βάναυσα τη διάκριση των εξουσιών.
 
Η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είναι η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος. Φτωχοποιημένη στο εσωτερικό και αδύναμη στο εξωτερικό. Με τους νέους μας να ονειρεύονται μια ζωή μακριά από την Πατρίδα μας και τους μεγαλύτερους να κατακλύζονται από ανασφάλεια. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που την έβαλαν σε πισωγύρισμα και σε  κρίση αυτοί που πήραν την εξουσία το 2015 και κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν την καρέκλα, προσβάλλοντας το δημοκρατικό κεκτημένο.  Ένα δημοκρατικό κεκτημένο που όλες ανεξαρτήτως οι Κυβερνήσεις υπερασπίστηκαν από το 1974 και μετά, έστω κι αν η πολιτική ζωή γνώρισε κύκλους έντασης και μεγάλης  πόλωσης.