iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Αλέξης Τσίπρας
προς Ερντογάν:
''Δεν φοβόμαστε κανέναν''


Τόσο η πορεία της οικονομίας όσο και τα εθνικά θέματα τέθηκαν επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο.

Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός πέρα από τα οικονομικά θέματα, εστίασε στην τουρκική προκλητικότητα στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τη γείτονα να αφήσει την αδιέξοδη ρητορική κλιμάκωση και να προχωρήσει σε μια κίνηση καλής θέλησης επισπεύδοντας τη διαδικασία απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Υπογράμμισε ότι το μόνο λάθος τους ήταν να περάσουν για λίγα μέτρα τα σύνορα και πρόσθεσε με νόημα πως η Ελλάδα έχει επανειλημμένα επιτρέψει σε Τούρκους στρατιώτες που έκαναν το ίδιο λάθος να επιστρέψουν στη χώρα τους χωρίς επεισόδιο.

«Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δε φοβόμαστε και κανέναν. Καλούμε τους γείτονες μας να αφήσουν την αδιέξοδη ρητορική κλιμάκωση. Όταν έχεις προβλήματα στο σπίτι σου δε τα βάζεις με το γείτονά σου. Ας αφήσουν τις επιθέσεις οι γείτονες μας και ας προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατό σε μια κίνηση καλής θέλησης» υπογράμμισε.

Φρόντισε να καλύψει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τις δηλώσεις του, ενώ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως η στάση του προέδρου της ΝΔ δεν βοηθά και πως χρειάζεται πολιτική ενότητα σε εθνικά θέματα.