iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Κώστας Μπακογιάννης:
Είμαι υπέρ της
εθνικής συμφιλίωσης


Ο θάνατος του, με καταγωγή από τη Ρούμελη, συνοδοιπόρου του Άρη Βελουχιώτη, ξύπνησε μνήμες ή αναβίωσε το αντικομμουνιστικό μένος αρκετών, αν κανείς τουλάχιστον κρίνει από την κριτική που δέχτηκε ο Κώστας Μπακογιάννης για τα συλλυπητήρια.

Τελικά, ο Περιφερειάρχης απάντησε με νεότερη ανάρτησή του, στη γραμμή της εθνικής συμφιλίωσης που χάραξε ο Παύλος Μπακογιάννης: «Λοιπόν, επειδή φαίνεται πως προκάλεσα έναν μικρό χαμό (ξανά!). Η ιστορία μπορεί να μην ξαναγράφεται, αλλά θεραπεύεται. Θυμίζω πως το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 74 και η Eθνική Συμφιλίωση έγινε πράξη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 89. Αρνούμαι λοιπόν να σκιαμαχώ για το τι έγινε πριν 20, πριν 40, ή πριν 60 χρόνια. Να 'μαστε καλά, πεδία αντιπαράθεσης και σύγκρουσης θα υπάρχουν πάντοτε. Διαλέξτε αν θέλετε να αφορούν το χτες ή το αύριο. Α! Και επειδή δεν ξέρω κανένα να γεννιέται και να κουβαλάει μίσος, διάλειμμα μισού λεπτού να σκεφτούμε τι θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Αυτά. Βαράτε ελεύθερα τώρα».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η παρέμβαση Μπακογιάννη ήλθε σε μία συγκυρία όπου στο εσωτερικό της Ν.Δ. συγκροτείται ένα μέτωπο που, βοηθούσης και της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κρύβει την αντικομμουνιστική ρητορική του.

ΠΗΓΗ newpost.gr