iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Προς διάλυση
το κόμμα
''Οικολόγοι - Πράσινοι''


Προς οριστική διάλυση φαίνεται να οδεύουν οι Οικολόγοι Πράσινοι χτυπημένοι βαριά από τον «κυβερνητισμό» που έχει πλήξει τα στελέχη του κόμματος αλλά και την πολιτική που ακολουθούν οι υπουργοί του κόμματος Τσιρώνης και Δημαράς.

Η... «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» φαίνεται ότι είναι το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς το οποίο και αποσύρθηκε ύστερα από τη σωρεία των αντιδράσεων που προκάλεσε. 

«Οδεύοντας προς το τέλος μιας τριετίας «εταίρων» της κυβέρνησης της «Αριστεράς», διαπιστώνουμε ότι η καταστροφική πορεία των Οικολόγων Πράσινων δεν είναι αναστρέψιμη» γράφουν στην επιστολή αποχώρησής που υπογράφουν 80 μέλη του κόμματος η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ημέρες πριν από την διεξαγωγή του συνεδρίου το κόμματος 

Να σημειωθεί ότι το κόμμα των Οικολόγων – Πράσινων που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με ευοίωνες προοπτικές και αγνές προθέσεις,  έχει χάσει τα τελευταία χρόνια μια πληθώρα μελών και στελεχών που διαφώνησαν με την κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπήρξε πριν λίγους μήνες και οργανωμένη διάσπαση που μετεξελίχθηκε σε ένα μικρότερο οικολογικό κόμμα, το Πράσινο Κίνημα.