iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης:
Χρειάζεται αναγέννηση
της Ελλάδας


Την ανάγκη για «επείγουσα επανεκκίνηση της πατρίδας για την αναγέννησή της και την αφύπνιση του ελληνισμού», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του με τίτλο «Η στρατηγική στόχευση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη χώρα», με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του κόμματος αναφέρει ότι «η στόχευση του Κωνσταντίνου Καραμανλή οριζόταν από ένα διαχρονικά σταθερό τετράπτυχο: Οικονομική ανάπτυξη, εδραίωση και διεύρυνση της Δημοκρατίας, ασφάλεια, ευρωπαϊκός δρόμος. Ωστόσο, και αυτό είναι το σημαντικότερο, τα πεδία αυτά δεν τα χειρίστηκε ποτέ χωριστά. Αποτελούσαν πτυχές της ίδιας στρατηγικής αντίληψης που ήθελε να υπερβεί την καθυστέρηση και τη στασιμότητα της Ελλάδας βάζοντάς την αποφασιστικά στην τροχιά της Δύσης».

Αποτιμώντας την συμβολή του εθνάρχη στην οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας σημειώνει ακόμη:

-Έβλεπε την Ευρώπη, κόντρα στις πρόσκαιρες αντιδράσεις της κοινής γνώμης και του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος, ως μια άγκυρα, ένα ασφαλές θεσμικό, οικονομικό αλλά και γεωπολιτικό καταφύγιο. Έπρεπε να περάσουν 35 χρόνια και να φτάσει το καταστροφικό καλοκαίρι του 2015 για να συνειδητοποιήσουμε πόσο σοφή ήταν η επιλογή του.

-Αν κάτι διέκρινε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ήταν η ικανότητά του να αντιμετωπίζει τις μεγάλες προκλήσεις με διορατικότητα και ρεαλισμό. Πότε αμβλύνοντας διαφορές, πότε συζητώντας με όμορους πολιτικούς χώρους και πότε ανοίγοντας τολμηρά την παράταξη