iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

''Πόλεμος'' μέχρις
εσχάτων'' κυβέρνησης
και Β. Μαρινάκη


Καταιγιστική επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, προαναγγέλλοντας μηνύσεις και αγωγές εναντίον του για όσα γράφουν κατά τής κυβέρνησης οι εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ, όσο και εναντίον τού Γιάννη Κουρτάκη για δημοσιεύματα τής εφημερίδας Παραπολιτικά.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «άθλια» και «συκοφαντικά» τα δημοσιεύματα και απαράδεκτο το γεγονός ότι τού τηλεφώνησε νύχτα στο προσωπικό του κινητό ο εφοπλιστής. Επισήμανε ότι δεν τον γνωρίζει, ούτε έχει μιλήσει ποτέ μαζί του, και ανέφερε ότι με απειλητικό τόνο ζητούσε να μάθει ποιος συνέταξε τη δήλωση τού Μεγάρου Μαξίμου, η οποία τον αποκαλούσε «ναρκέμπορο».

«Ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης είπε αργότερα, μέσω κύκλων, ότι επρόκειτο για τυπική συνομιλία. Εγώ δεν έχω καθόλου την ίδια άποψη», πρόσθεσε. «Ίσως εκείνος έχει συνηθίσει να τηλεφωνεί σε πολιτικούς άλλων κομμάτων. Η σημερινή κυβέρνηση, όμως, δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται. Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να γίνει Κολομβία».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως βαραίνουν τον επιχειρηματία βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες -και για εμπόριο ναρκωτικών– ενώ επισήμανε ότι την τελική ευθύνη για όλες τις ανακοινώσεις τής κυβέρνησης έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Επιχείρησε δε να ταυτίσει τον κ. Μαρινάκη με τον αρχηγό τής ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι δεν παίρνει θέση και εξακολουθεί να τον καλύπτει.

ΠΗΓΗ aixmi.gr