iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Ξεκίνησε τη
δράση του το
''Πράσινο Κίνημα''


Με το σύνθημα «υπάρχει και άλλος δρόμος…» ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Πράσινου Κινήματος, με την εκλογή των δύο συμπροέδρων (άντρα και γυναίκας) και του γενικού γραμματέα στα πρότυπα των εκλογικών διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

Σε κλίμα ενότητας προσήλθαν στις κάλπες 668 σύνεδροι και εξελέγησαν συμπρόεδροι ο Κώστας Καλογράνης και η Σωτηρία Ακρίβου και γενικός γραμματέας ο Λουκάς Τουμαζάτος. Αμφότεροι έλαβαν 660 ψήφους ενώ υπήρξαν και 8 λευκά. Στην κεντρική επιτροπή του Πράσινου Κινήματος συμμετέχουν 49 άτομα τα οποία εξελέγησαν με τη μέθοδο της αποκλειστικής εξουσιοδότησης, τουλάχιστον 15 συνέδρων για τους άντρες και 10 συνέδρων για τις γυναίκες.

Την έναρξη του συνεδρίου το Σάββατο 12 Μαΐου έκανε ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ενώ απεύθυνε χαιρετισμό και το μέλος της κεντρικής επιτροπής του Σύριζα και υπεύθυνος τμήματος περιβάλλοντος Γιώργος Χόνδρος.

Την Κυριακή 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η εκλογική διαδικασία.  Παράλληλα συζητήθηκαν και σειρά ψηφισμάτων και κειμένων, τα οποία κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν από το σώμα του συνεδρίου. Το Πράσινο Κίνημα τέθηκε σε εκλογική ετοιμότητα, στο πλαίσιο των επικείμενων ευρωεκλογών, αυτοδιοικητικών και εθνικών εκλογών. Παράλληλα ψηφίστηκαν σειρά μία σειρά από θέσεις που αφορούν την επικείμενη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η κεντρική επιτροπή του Πράσινου Κινήματος περιλαμβάνει διαστρωματικά όσον το δυνατόν μεγαλύτερη αντιπροσώπευση σε επίπεδο ηλικίας, επαγγέλματος και χωροταξικής κατανομής.  

Μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε και η σύσταση νεολαίας του Πράσινου Κινήματος, με τους νεολαίους της κεντρικής επιτροπής Γιώργο Ζεγκλίνα  και Κατερίνα Βάλλα να αναλαμβάνουν να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες.