Εκτύπωση αυτής της σελίδας

52 μονάδες
μπροστά η ΝΔ
έναντι του ΣΥΡΙΖΑ!


Σαφές προβάδισμα 10,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία RASS και παρουσίασε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός Action24 στο Evening Report με τον Γιώργο Κουβαρά.

Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοτό 29,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19,4% ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9,7%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7%, ΚΚΕ 6,8% ενώ κάτω από το όριο του 3% που επιτρέπει την είσοδο στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση κεντρώων με 2,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%. 

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 70% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται... 52 μονάδες πίσω καθώς μόνο το 18,2% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν πρώτο κόμμα αν την Κυριακή γίνονταν εκλογές. 

Μόνο ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μετά τον Αύγουστο θα βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης. Συνολικά στο ερώτημα για την έξοδο από τα μνημόνια και την πιθανότητα να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα, μόνο το 12% των πολιτών θεωρεί ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο ενώ το 37,2% δηλώνει ότι θα παραμείνει το ίδιο και το 49,1% να δηλώνουν ότι θα χειροτερεύσει.