iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Επική δήλωση
Τζανακόπουλου για
μακεδονικό χαλβά


Στις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, εκτίμησε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει τη συμφωνία στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά τα εμπορικά σήματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, και έφερε ένα παραστατικό παράδειγμα: «Φυσικά και θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο «μακεδονικός χαλβάς»».

Υπενθύμισε ότι βάση της συμφωνίας θα υπάρξει και μία επιτροπή που θα καθορίσει τα εμπορικά σήματα σε βάθος τριετίας, από το 2019.

«Πιστέψτε με, δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα» καθησύχασε ο υπουργός Επικρατείας.

«Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης ας καταθέσει πρόταση μομφής και θα υποστεί άλλη μία μνημειώδη κοινοβουλευτική ήττα» τόνισε σε άλλο σημείο. «Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν ex officio την αρμοδιότητα να υπογράφουν διεθνείς συμφωνίες. Τώρα από κει και πέρα, αν ο κ. Μητσοτάκης αμφισβητεί το αν και κατά πόσον η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν έχει παρά να καταθέσει μία πρόταση μομφής. Γιατί δεν το κάνει;»

Για τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας «έχει διαφορετική τοποθέτηση, δεν την έκρυψε ποτέ, αλλά πιστεύω ότι εφόσον υπάρξει η συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα πιστεύω ότι θα υπάρξει ευρύτατη πλειοψηφία για τη συμφωνία.