iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Σε ΗΠΑ και
Στρασβούργο ο
Αλέξης Τσίπρας


Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για το Μέγαρο Μαξίμου μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Ωστόσο οι σχεδιασμοί στην Ηρώδου Αττικού θα συνεχιστούν για την έξοδο από το μνημόνιο, την ΔΕΘ, αλλά και για τα επόμενα ταξίδια του πρωθυπουργού στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς στα τέλη Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί για τρίτη φορά ως πρωθυπουργός στην ετήσια Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Μόνο πέρυσι δεν είχε παραστεί, ενώ το 2015 είχε την ευκαιρία να συναντήσει και τον Μπαράκ Ομπάμα.

Με πολλά εθνικά θέματα να παραμένουν ανοικτά (Κυπριακό, Ελληνοτουρκικά, Σκοπιανό, οι σχέσεις με την Ρωσία, προσφυγικό, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια), οι συναντήσεις που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου θεωρούνται πολύ σημαντικές. Επαφές αναμένεται να έχει και με τους ομογενειακούς παράγοντες των ΗΠΑ. Στην Νέα Υόρκη προγραμματίζεται να βρεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ενδιαφέρον θα έχει πιθανό τετ α τετ  του με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Η 73 Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 18 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Λίγο νωρίτερα και μερικές ώρες μετά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο Βελλίδειο Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη, στις 11 Σεπτεμβρίου στις  9 το πρωί, ο  πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν από τις  10 έως τις 13 του μήνα και ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει κύκλο επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

ΠΗΓΗ newpost.gr