iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Βούτσης στην ΕΡΤ:
Ξεχάστε την τραγωδία
στο Μάτι


«Να αντιληφθούμε ότι η ζωή συνεχίζεται, βεβαρημένη από μια τραγωδία βέβαια, αλλά συνεχίζεται, και όλοι θα κριθούμε από το πρόγραμμα που θα διαμορφώσουμε για την Ελλάδα μετά την κρίση», τονισε μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. 

«Υπάρχει μια εμμονή σε μια ατζέντα που δεν συμπεριλαμβάνει το μεγάλο κάδρο όπως την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, ποινικές διαδικασίες σε εξέλιξη, αλλά κι αλλά θέματα που είναι στην πραγματική ατζέντα της πραγματικής ζωής όπως η μείωση της ανεργίας» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Σημείωσε ότι βασική προτεραιότητα του επόμενου διαστήματος είναι η έξοδος της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις στις 21 Αυγούστου, εν μέσω μίας ασφυκτικής οικονομικής κατάστασης σε γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία και η Ιταλία.

«Το γεγονός ότι βγαίνουμε με ασφάλεια από αυτήν τη μνημονιακή μέγγενη, μέσα σε αυτό το άκρως δυσμενές οικονομικό περιβάλλον ένθεν & ένθεν της χώρας, είναι ένα θετικό μήνυμα που σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα αυξημένο ρεύμα του τουρισμού, αποτελεί το βασικό και μεγάλο κάδρο των πολιτικών εξελίξεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με άλλα λόγια ο κ. πρόεδρος της βουλής προτρέπει την κοινωνία να ξεχάσει την τραγωδία στο Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι...