iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Η ταινία
του Βαρουφάκη
στις Κάννες...


Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και τώρα, με υπογραφή Νίκου Παππά, έρχεται να διασφαλιστεί και η απρόσκοπτη ολοκλήρωσή τους.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς υπέγραψε απόφαση με την οποία δίδεται επιχορήγηση στον Κώστα Γαβρά σχεδόν 630.000 ευρώ για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη.

Βασισμένη στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών, η ταινία με τίτλο «Ενήλικοι στο δωμάτιο» (Adults In Α Room) περιγράφει την οπτική ΣΥΡΙΖΑ στα όσα συνέβησαν το 2015 όταν η χώρα κατέρρευσε οικονομικά

Το καστ της ταινίας του Κώστα Γαβρά, διεθνές και ελληνικό βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και τα γυρίσματα είναι εντατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida τα γυρίσματα αυτή την εβδομάδα πραγματοποιούνται σε κεντρικό ξενοδοχείο όπου και βάση του σεναρίου γίνονται οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με το ΔΝΤ.

 

Το πρόβλημα που δημιουργείται βέβαια είναι πόσο αντικειμενική μπορεί να είναι η ταινία που θα αποτυπώσει τις δραματικές ώρες της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης Τσίπρα με τους δανειστές, όταν χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση.

Η ταινία θα μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη τις διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, όταν η κυβέρνηση, σύμφωνα με την δήλωση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, έχει αποκηρύξει αυτή την εποχή και έχει ομολογήσει ότι έτρεφε αυταπάτες. Η καλύτερα, σύμφωνα με την αφήγηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, απειλούσε να αποσυρθεί από την ζώνη του ευρώ και την Ευρώπη, και δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι άθελά της έπαιζε το παιχνίδι του Βόγφγκανγκ Σόιμπλε, που ήθελε να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ.

Πόσο πειστική μπορεί να είναι η αφήγηση της ιστορίας αυτής στην ταινία του Κώστα Γαβρά, πόσο θα μπορεί να αποτυπώσει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα capital controls η για τα 100 δις που κόστισε εκείνο το δραματικό καλοκαίρι στην ελληνική οικονομία- σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρένγκλινγκ- όταν μεταξύ των χρηματοδοτών της ταινίας είναι το υπουργείο του Νίκου Παππά και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;