iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Π. Πικραμμένος:
''Φαρσοκωμωδία
η υπόθεση Novartis''


«Φαρσοκωμωδία» χαρακτήρισε την έρευνα για την υπόθεση Novartis ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Πικραμμένος έκανε λόγο για φαρσοκωμωδία με πολύ κακό συγγραφέα, ηθοποιούς, σκηνοθεσία και ακόμα χειρότερο σενάριο.

Ο κ. Πικραμμένος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η έρευνα στήθηκε από πολιτικούς οι οποίοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την πραγματική διαφθορά που υπάρχει στον κλάδο του φαρμάκου για να πλήξουν αντιπάλους τους.

Παράλληλα, άφησε αιχμές σχετικά με τα στοιχεία στα οποία βασίστηκαν για να γίνει έρευνα για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο ίδιος.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που είχε χειριστεί ανάλογο φάκελο ως πρόεδρος του ΣτΕ θα ήθελε να έχει περισσότερες και πιο εξασφαλισμένες αποδείξεις.

«Δεν έχω κάνει εισαγγελεύς […] αλλά αν ήταν στο ΣτΕ τα στοιχεία δεν θα ήταν επαρκή», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι κάτω από αυτές της συνθήκες πραγματικά φαινόμενα ανομίας μένουν ανέγγιχτα.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος τόνισε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει προσεκτικές επιλογές στα πρόσωπα που τοποθετεί σε ανώτατες δικαστικά αξιώματα, καθώς ίσως κάποτε κληθούν να διοικήσουν προσωρινά την χώρα, όπως έγινε τον ίδιο το 2012.

Ο κ. Πικραμμένος δήλωσε, ακόμη, πως η υπόθεση Novartis θα έχει βαθιές συνέπειες γιατί έχει δηλητηριάσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας αμφιβολίες των πολιτών προς τους θεσμούς. «Εριξε σταγόνες σε όλη την ελληνική κοινωνία, χάθηκε η εμπιστοσύνη στους θεσμούς», ανέφερε ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι αισθάνεται «μεγάλη αδικία», διότι ενώ το 2012 εργάστηκε για να σώσει την χώρα εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η ανταμοιβή ήταν να βρεθεί ύποπτος για μία «άθλια συναλλαγή». 

Εις βάρος του κ. Πικραμμένου η έρευνα έχει κλείσει, καθώς δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο, αλλά όπως λέει ο ίδιος μέχρι τώρα δεν έχει λάβει συγγνώμη από οποιοιδήποτε κυβερνητικό στέλεχος για την ανάμειξη του ονόματός του. «Είναι θέμα πολιτιστικού επιπέδου, αξιοπρέπειας, συμπεριφοράς», τόνισε.