iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

8,5% μπροστά η
Νέα Δημοκρατία
στις ευρωεκλογές


Την παγιωμένη διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε και η δεύτερη δημοσκόπηση που είδε  το φως της δημοσιότητας και διενεργήθηκε από την εταιρεία Rass για το Action 24.

Η δημοσκόπηση παρουσιάσθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά και δίνει προβάδισμα 8,5% στη ΝΔ. 

Η ΝΔ λαμβάνει 31,7%, 23,2% ο ΣΥΡΙΖΑ, 8,7% το ΚΙΝΑΛ, 6,7% το ΚΚΕ και 6,4% η Χρυσή Αυγή.

Στην παράσταση νίκης (δηλαδή ποιο κόμμα θεωρούν ότι θα κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής) προηγείται η ΝΔ με 73,5% έναντι 20,3% που στην ίδια ερώτηση απαντά ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται και σε αυτή τη δημοσκόπηση με χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων του -φθάνει το 52,5%, έναντι συσπείρωσης 87,2% των ψηφοφόρων της ΝΔ. Στα σημαντικά ευρήματα της έρευνας περιλαμβάνεται ότι το 80,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα με τις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές.

Alco: Μπροστά με 6,3% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 6,3 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων του Open με την Έλλη Στάη, με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 5,6 μονάδες, έναντι 5,9 μονάδων στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. 
Ειδικότερα, τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου διαμορφώνονται ως εξής:
ΝΔ 26,4%
ΣΥΡΙΖΑ: 20,8%
ΧΑ: 5%

ΚΙΝΑΛ: 5%

ΚΚΕ: 4,4%