iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Πέθανε
ο ''Τσουμπάκα'' από
το Star Wars


Στα 74 του χρόνια «έφυγε» από τη ζωή ο Πίτερ Μέιχιου, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον «Τσουμπάκα» στο Star Wars.

Τον θάνατο του «Τσουμπάκα» ανακοίνωσε η οικογένεια του ηθοποιού, όπως μετέδωσε το BBC. Ο Μέιχιου πέθανε στο σπίτι του στο Τέξας, την περασμένη Τρίτη.

«Εβαλε την καρδιά και την ψυχή του στο ρόλο του Τσουμπάκα», ανέφερε η οικογένειά του.

Ο Μέιχιου ερμήνευσε τον ρόλο του συντρόφου του «Χαν Σόλο» στο Star Wars, αν και δεν ήταν η πρώτη επιλογή του δημιουργού.

Ο δημιουργός του Star Wars, Τζορτζ Λούκας, έψαχνε έναν ψηλό ηθοποιό για να υποδυθεί τον «Τσουμπάκα» και αρχικά είχε επιλέξει τον Ντέβιντ Πράουζ. Ωστόσο, ο ηθοποιός ήθελε τον ρόλο του Νταρθ Βέντερ και έτσι επιλέχθηκε ο Μέιχιου, ο οποίος είχε ύψος 2,18 μέτρα.

«Ο Πίτερ ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Έφτανε όσο κοντά μπορεί να φτάσει κανείς σ' έναν Γούκι: είχε μεγάλη καρδιά και ήταν ευγενική φύση κι έμαθα να τον αφήνω πάντα να κερδίζει. Ηταν καλός φίλος και η απώλειά του με θλίβει», έγραψε ο Λούκας.

Συγκινητικό ήταν το αντίο και το Χάρισον Φορντ, ο «Χαν Σόλο» του Star Wars.

«Ο Πίτερ Μέιχιου ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη αξιοπρέπεια και έναν ευγενή χαρακτήρα. Αυτές οι πλευρές της προσωπικότητάς του, σε συνδυασμό με την εξυπνάδα και τη χάρη του, μας χάρισαν τον Τσουμπάκα. Ήμασταν συνεργάτες στον κινηματογράφο και φίλοι στην προσωπική ζωή για πάνω από 30 χρόνια και τον αγαπούσα. Είχε δώσει την ψυχή του στον χαρακτήρα και είχε προσφέρει μεγάλη χαρά στο κοινό του Star Wars. Ο Τσουμπάκα συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία των ταινιών που γυρίσαμε. Ούτε εγώ, αλλά ούτε και εκατομμύρια άνθρωποι θα ξεχάσουμε ποτέ τον Πίτερ και όσα μας χάρισε», ανέφερε.