Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ορχήστρα της
Εθνικής Λυρικής Σκηνής
συναυλία στο Μετρό


H Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου δίνει ραντεβού με το κοινό στο μετρό.

Ένα μοναδικό μουσικό σύνολο με μέλη από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Συρία, το Σουδάν, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Ιράν, την Πορτογαλία, συναντά το πολυπολιτισμικό κοινό της Αθήνας στο Μετρό του Συντάγματος, σε μια μοναδική συναυλία, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 17.00, με ελεύθερη είσοδο. Η συναυλία, στην οποία θα παρουσιαστούν τραγούδια και οργανικές συνθέσεις από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη ΣΤΑΣΥ Α. Ε.
Το ταξίδι της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας στον κόσμο της μουσικής ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018 σε επιμέλεια των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Αυτή τη στιγμή τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αποτελούν εικοσιπέντε περίπου μουσικοί, μόνιμοι ή προσωρινοί κάτοικοι των Αθηνών, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Συρία, το Σουδάν, την Ιταλία, την Κύπρο, το Ιράν, τη Γαλλία και την Πορτογαλία.
Σε αυτή τη συναυλία της 25ης Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο Μετρό του Συντάγματος το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τραγούδια και οργανικές συνθέσεις από την περιοχή της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου, μουσικές που από κοινού πρότειναν και επέλεξαν οι συμμετέχοντες, καθώς και συνθέσεις των ίδιων των μελών της Ορχήστρας.