iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Το πρώτο
μυθιστόρημα της
Βιργινίας Μάρκου


Η Βιργινία Μάρκου ''βουτάει'' στον "ωκεανό" της συγγραφής την Κυριακή, 15 Απριλίου, στις 7 το βράδυ στο καφέ Τετράπολις.

Με την υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών Μαραθώνα, θα γίνει η παρουσίαση του μυθιστορήματός της «τρέξε να σωθείς», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν η Ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Αθηνών Βίκυ Μιχελή, ο συγγραφέας και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Απόστολος Γονιδέλλης και ο ποιητής και συγγραφέας Μάνος Καστέλης.

Κεντρικό πρόσωπο του μυθιστορήματος ένας 25χρονος καθηγητής μαθηματικών, ο Λάμπης Δεμίρης, ο οποίος υπερέβη τα εσκαμμένα. Δημιούργησε ερωτικό δεσμό με μαθήτριά του, την οποία τελικά νυμφεύθηκε, γιατί η δεκαπεντάχρονη Αλίκη Πετρίδη έμεινε έγκυος. Ένα κακό προαίσθημα έτρωγε τα σωθικά του πεθερού του, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δεν είδε με καλό μάτι τον γαμπρό του. Το προαίσθημα επιβεβαιώθηκε. Αλλά πριν αποκαλυφθούν τα δύο προσωπεία του καθηγητή, ένα που χρησιμοποιούσε στην οικογένεια και την κοινωνία και ένα που του υπαγόρευαν τα σκοτάδια της ψυχής του, ο Λάμπης είχε προλάβει να τσαλαπατήσει κοριτσίστικα όνειρα...