iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Έρχεται στην Αθήνα
τον Ιούλιο
ο Τζον Κόνολι


Συγγραφέας περισσότερων από 20 βιβλίων, με πολλές λογοτεχνικές διακρίσεις ο Τζον Κόνολι έρχεται στην Αθήνα για μία συζήτηση στη Στέγη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο διεθνώς επιτυχημένος Ιρλανδός συγγραφέας σε μια εφ' όλης της ύλης συνομιλία με τον Ηλία Μαγκλίνη, συγγραφέα, δημοσιογράφο, για το πώς γεννήθηκε η σειρά μυθιστορημάτων με ήρωα τον Τσάρλι Πάρκερ, τον τρόπο με τον οποίο ο Τζον Κόνολι συνδυάζει το μεταφυσικό στοιχείο με το νουάρ, αλλά και την ίδια τη διαδικασία της γραφής.

Ο Τζον Κόνολι γεννήθηκε το 1968 στο Δουβλίνο. Εργάστηκε ως μπάρμαν, κυβερνητικός αξιωματούχος και δημοσιογράφος στην εφημερίδα The Irish Times, προτού εκδώσει το πρώτο του βιβλίο, «Κάθε νεκρό πράγμα», το 1999, αστυνομικό μυθιστόρημα όπου εισάγει για πρώτη φορά τον χαρακτήρα του Τσάρλι Πάρκερ, έναν πρώην αστυνομικό που κυνηγάει τον δολοφόνο της γυναίκας και της κόρης του.

 Σε χρόνο ρεκόρ το βιβλίο μπήκε σε όλες τις λίστες των μπεστ σέλερ και στη συνέχεια απέσπασε το αμερικανικό βραβείο Σέιμους καλύτερου αστυνομικού μυθιστορήματος, το οποίο για πρώτη φορά απονεμόταν σε μη Αμερικανό συγγραφέα.

Ο Κόνολι συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία του με τα βιβλία Το δέντρο του θανάτου, Φονικό είδος, Στο λευκό δρόμο, Οι κακοί, Ο μαύρος άγγελος, Το βιβλίο των χαμένων πραγμάτων, Οι κούφιοι άνθρωποι, Οι θεριστές και Οι εραστές. Όλα έγιναν μπεστ σέλερ, στις λίστες των Sunday Times, των Irish Times και των New York Times, εκδόθηκαν σε 28 γλώσσες και τον καθιέρωσαν ανεπιφύλακτα ανάμεσα στους καλύτερους νέους συγγραφείς θρίλερ.