Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα τέσσερα
''κλειδιά'' υγείας
του καφέ


Από τον μεγαλύτερο σύμμαχο κατά της υπνηλίας τα δύσκολα πρωινά της εβδομάδας μέχρι την καλύτερη αφορμή για μια συζήτηση με τις φίλες σου, ο καφές είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Αυτό το ήξερες.

Αυτό που σίγουρα δεν ήξερες είναι ότι, βάσει ερευνών, τέσσερις κούπες καφέ την ημέρα μπορούν να αυξήσουν ακόμα και την διάρκεια της ζωής μας. Περισσότερα χρόνια, περισσότερος καφές, περισσότερη απόλαυση!

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα οφέλη του καφέ που δεν γνωρίζαμε και μόλις παραγγείλαμε άλλον έναν.

  • Σύμμαχος στο αδυνάτισμα
    Το βασικό συστατικό του καφέ, η καφεΐνη, μετατρέπει τα λίπος το σώματος σε ενέργεια που είναι απαραίτητη τόσο για την σωματική άσκηση όσο και για τις καθημερινές απαιτητικές δραστηριότητές μας. Υπάρχει τίποτα άλλο που να καταναλώνεις με τόση ευχαρίστηση και σε αδυνατίζει; Τίποτα!
  • Μείωση των πρόωρων θανάτων
    Σε έρευνες που διεξήχθησαν σχετικά με τα οφέλη του καφέ, εντοπίστηκε ότι η καθημερινή κατανάλωση του όχι μόνο αυξάνει την διάρκεια ζωής αλλά μειώνει και τα ποσοστά των πρόωρων θανάτων. Πιο συγκεκριμένα, όσοι καταναλώνουν καφέ έχουν 25% λιγότερες πιθανότητες να «φύγουν» πρόωρα.
  • Προστασία από τον Καρκίνο
    Ο καφές είναι ένα ρόφημα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, γνωστά και ως πολυφαινόλες. Τα συστατικά αυτά προστατεύουν τα κύτταρά μας από τον καθημερινό «βομβαρδισμό» που δέχονται από τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες δημιουργούνται ως αποτέλεσμα του ανθυγιεινού τρόπου ζωής, της περιβαλλοντικής ρύπανσης, της υπεριώδους ακτινοβολίας και άλλων βλαπτικών παραγόντων, και δρουν καταστροφικά για τα κύτταρά μας.
  • Συγκέντρωση
    Ένα φλιτζάνι από το αγαπημένο αυτό ρόφημα φαίνεται ότι προσφέρει καλύτερη πνευματική απόδοση, καθώς μπορεί να ενισχύσει παραμέτρους, όπως η μνήμη και η συγκέντρωση. Η ιδιότητά του αυτή, καθιστά τον καφέ μια αγαπημένη συνήθεια πολλών κατά τη διάρκεια της εργασίας ή του διαβάσματος όπου απαιτείται πλήρης διαύγεια και προσήλωση.