iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Η αγάπη της
Τζίνας έσωσε την
τρίποδη Σκάρλετ


Πριν από δύο χρόνια η Τζίνα Φιτσιάλου υιοθέτησε την τρίποδη Σκάρλετ από το καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray». Επέλεξε την Σκάρλετ όχι από οίκτο για το άσχημο παρελθόν που είχε ζήσει, αλλά από αγάπη και θαυμασμό.
Ένιωσε από την πρώτη στιγμή ότι στην Σκάρλετ είχε βρει έναν παντοτινό και πιστό φίλο και δεν αντιστάθηκε στα καθηλωτικά μάτια της που την κοιτούσαν ήδη με αφοσίωση. Έτσι η Τζίνα υιοθέτησε την Σκάρλετ και η Σκάρλετ «υιοθέτησε» την Τζίνα.
 
 
Σ’ εκείνη, όμως, την επίσκεψη της στο καταφύγιο, μπήκε στην καρδιά της ακόμα ένα πλάσμα. Η τρίποδη Γιασμίν που πριν ενάμιση χρόνο μεταφέρθηκε από τη βόρεια Ελλάδα στο καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» με σοβαρές βλάβες στη σπονδυλική στήλη, δύο θρυμματισμένα πίσω πόδια και με διαλυμένο το ηθικό.
 
Παρά τα δεινά που πέρασε στη ζωή της, η Γιασμίν ήταν το πιο χαρούμενο και ευτυχισμένο σκυλάκι του καταφυγίου. Έτρεχε, έπαιζε, κουνούσε συνεχώς την ουρά κι έφτιαχνε τη μέρα όλων των ανθρώπων που συναντούσε στο καταφύγιο.
 
 
Η Τζίνα Φιτσιάλου υιοθέτησε εκείνη τη μέρα τη Σκάρλετ. Όμως δεν ξέχασε ποτέ τη Γιασμίν που άφησε πίσω της στο καταφύγιο. Από τότε πέρασε ενάμισης χρόνος. Παρά τις προσπάθειες της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray», δεν βρέθηκε κανείς για να ενδιαφερθεί για την Γιασμίν και να την κάνει μέλος στην οικογένεια του.
 
Το ακρωτηριασμένο πίσω της ποδαράκι από το ύψος της λεκάνης και το πρόβλημα της μόνιμης ακράτειας που προέκυψε εξαιτίας των βλαβών στη σπονδυλική στήλη δυσχέραιναν την υιοθεσία της.
 
 
Δυστυχώς στην Ελλάδα ζώα που υποφέρουν από κάποιο πρόβλημα υγείας, είναι παράλυτα, ακρωτηριασμένα, τυφλά ή ηλικιωμένα δύσκολα υιοθετούνται και σπάνια βρίσκουν τη στοργή και την αγάπη μιας οικογένειας που τόσο πολύ έχουν ανάγκη.
 
Αλλά η ζωή επιφύλασσε μία έκπληξη για την Γιασμίν, αλλά και για τους εθελοντές του καταφυγίου που την φρόντιζαν με τόση αγάπη.
 
 
Πριν από λίγες μέρες, η Τζίνα Φιτσιάλου επέστρεψε στο καταφύγιο κι αυτή τη φορά υιοθέτησε την Γιασμίν. «Από μικρό παιδί ζω με σκύλους που μου έμαθαν τη δική τους αγάπη, η οποία δεν είναι επιλεκτική και δεν αναγνωρίζει «ατέλειες». Γι’ αυτό αδιαφορώ αν ο σκύλος μου είναι «όμορφος», «πράσινος», ριγέ. Μου αρκεί που είναι «ΣΚΥΛΟΣ», δηλαδή «ΑΓΑΠΗ», κι αυτό το κορίτσι, η Γιασμίν, είναι η νέα μου ΑΓΑΠΗ» αναφέρει η Τζίνα Φιτσιάλου για το νέο μέλος της οικογένειας της.
 
Η Σκάρλετ και η Γιασμίν δε θα μπορούσαν να βρουν καλύτερη «μαμά» από την Τζίνα Φιτσιάλου. Μια γυναίκα με…«σκυλίσια» καρδιά που για άλλη μια φορά μας συγκίνησε και μας έκανε πιο χαρούμενους και αισιόδοξους. 
 
 
«Δε νοιώθω ότι κάνω κάτι ιδιαίτερο κι όταν μου λένε μπράβο ή καλά λόγια γενικότερα με λυπεί γιατί μου υπενθυμίζει την κατάσταση που επικρατεί. Κανονικά δε θα έπρεπε να είναι κάτι ξεχωριστό το να αγαπάς πραγματικά τα ζώα. Θα έπρεπε να είναι δεδομένο. Ενάμιση χρόνο που έχω τη Σκάρλετ ακούω συνέχεια λόγια λύπησης από τον κόσμο που τους φαίνεται "αποκρουστικό" το θέαμα ενός τρίποδου σκύλου. 
 
 Όμως εγώ έχω φτιάξει καινούριο συκώτι από τα γέλια αφού είναι το πιο αστείο σκυλί που είχα ποτέ. Η λύπηση σε ανθρώπους ή σε ζώα "καταστρέφει" την αυτοπεποίθηση, τους κόβει τα φτερά και δεν μπορούν να προχωρήσουν. Μόνο κακό κάνει η λύπηση» σχολίασε στις «Ιστορίες Αδέσποτων» η Τζίνα Φιτσιάλου.
 
Σε όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν την Σκάρλετ και τη Γιασμίν και κυρίως στους φίλους και εθελοντές μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» και στην Τζίνα Φιτσιάλου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!  
ΠΗΓΗ 2cute.gr