iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Έσωσε από τον τυφώνα
97 σκυλιά μέσα στο
σπίτι της (εικόνα)


Τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο τυφώνας Ντόριαν μετρούν οι Αρχές στις Μπαχάμες και την ίδια ώρα έρχονται στο φως απίστευτες ιστορίες διάσωσης, ακόμη και σκύλων.

Μέσα στον ανθρώπινο πόνο και την απώλεια που προκαλούν αυτές οι φυσικές καταστροφές, τα ζώα συχνά παραμελούνται. Ωστόσο, σε ένα καταφύγιο ζώων στις Μπαχάμες η Κέλα Φίλιπς έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, η οποία αντί να εγκαταλείψει τα άστεγα σκυλιά της πόλης Νασάου, αποφάσισε να πάρει στο σπίτι της όσα περισσότερα μπορούσε. Το αποτέλεσμα ήταν να φιλοξενήσει τελικά 97 σκυλιά από όλες τις ράτσες και τα μεγέθη.

Η Κέλα Φίλιπς εργάζεται σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων και δεν μπορούσε να αφήσει τα σκυλιά απροστάτευτα
Η καθημερινή μάχη της Κέλα είναι να διασώζει αδέσποτα ζώα και να τα μεταφέρει στο κέντρο προστασίας ζώων της πόλης, όπου εμβολιάζονται και ζουν περιμένοντας μια οικογένεια να τα υιοθετήσει. Αλλά μπροστά στον τυφώνα δεν σκέφτηκε τίποτα περισσότερο από την σωτηρία τους.
Έτσι, βρέθηκε με 97 σκυλιά μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Και η ανάρτησή της στο Facebook, έγινε αμέσως viral.
Όπως έγραψε: «97 σκυλιά μέσα στο σπίτι μου και τα 79 από αυτά βρίσκονται στην κρεβατοκάμαρά μου. Επικρατεί μια τρέλα από χθες το βράδυ, με τα ζώα να κάνουν παντού την ανάγκη τους, αλλά τουλάχιστον σεβάστηκαν το κρεβάτι μου και κανένα δεν τόλμησε να ανέβει επάνω του. Έχουμε προστατευτεί εδώ μέσα και κανένα δεν είναι έξω. Η μουσική παίζει προς όλες τις κατευθύνσεις του σπιτιού (για να μην τρομάζουν τα ζώα από τον τυφώνα) και το air condition μας δροσίζει. Κατάφερα να φέρω μερικά λιγότερο τυχερά και πραγματικά εκτιμώ μερικούς από εσάς που δωρίσατε κιβώτια. Τα χρειαζόμουν πραγματικά για τα τρομαγμένα σκυλιά και τα άρρωστα. Σας ευχαριστώ. Μπορεί να μην έχουμε πληγεί τόσο πολύ όσο άλλα νησιά και το θλιβερό γεγονός είναι πως αφότου ο τυφώνας Dorian φύγει από τις Μπαχάμες, κάποια νησιά θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να ανακάμψουν. Κάθε νησί έχει πολλά αδέσποτα σκυλιά, ραγίζει η καρδιά μου γι’ αυτά που δεν έχουν ένα μέρος να κρυφτούν και μόνο ο Θεός μπορεί να τα προστατεύσει τώρα. Σας ευχαριστώ που μας σκέφτεστε και που προσεύχεστε για εμάς. Προσευχηθείτε για τς Μπαχάμες».
Διαβάζοντας την ανάρτησή της, που έγινε viral, η Κέλα έχει λάβει πολλές δωρεές από όλο τον κόσμο. Το πιο σημαντικό όμως, είναι η μεγάλη προθυμία από καταφύγια για να πάρουν τα αδέσποτα σκυλιά και να τους βρουν το κατάλληλο σπιτικό.
Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, επικρατεί ένα χάος μέσα στο σπίτι της, αλλά τουλάχιστον είναι όλα τους προστατευμένα από τον τυφώνα Dorian
«Όλοι εδώ μέσα τα πάμε πολύ καλά με τα σκυλιά να καλωσορίζουν τους νεοφερμένους κουνώντας τις ουρές τους επειδή ξέρουν ότι τα αδέρφια τους υποφέρουν στους δρόμους» έγραψε η Κέλα σε μια μετέπειτα ανάρτησή της. «Κάθε ένα από τα μωρά αξίζει ένα σπίτι όπου θα βρει την αγάπη, γι’ αυτό σας παρακαλώ, σας ικετεύω να τα βοηθήσετε. Η καρδιά μου σπαράζει που άφησα τόσα πολλά στον δρόμο αλλά δεν είχα άλλο χώρο για να τα πάρω κι αυτά μαζί μου. Σας παρακαλώ».

Φωτογραφίες: Facebook/ Chella Phillips