iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Δήμαρχος παράδειγμα
προς μίμηση για
τη φροντίδα στα αδέσποτα!


Η Ήρα, ένα μικρόσωμο σκυλάκι που μέχρι τώρα ήταν αδέσποτο, βρήκε οικογένεια στο δημοτικό σχολείο της Παραλίμνης, μέσω του προγράμματος υιοθεσιών αδέσποτων από σχολεία, που προωθεί ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών σε συνεργασία με το Δήμο Πέλλας.

Συνολικά πέντε σχολεία στον νομό Πέλλας έχουν προβεί σε υιοθεσίες αδέσποτων, που κατ’ αυτόν τον τρόπο αποκτούν τη δική τους πολυμελή «οικογένεια». Η Ήρα, σίγουρα, έχει βρει τη δική της, αφού, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Παραλίμνης Αθανάσιος Σίσκος, τα παιδιά τη δέχθηκαν με χαρά και η υιοθεσία της έγινε αφορμή ώστε να κάνουν τα παιδιά διάφορες έρευνες και να ασχοληθούν με το θέμα της ζωοφιλίας.

Το πρόγραμμα «υιοθέτησε ένα αδέσποτο» έχει ως στόχο, όχι μόνο τη διάσωση ενός αδέσποτου σκύλου από τους συχνά αφιλόξενους ελληνικούς δρόμους, αλλά δίνει και την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα ζώα, αναπτύσσοντας τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και το αίσθημα ευθύνης, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών Άννα Γέργου.

 

Η υιοθεσία ενός αδέσποτου σκύλου από κάποιο σχολείο ακολουθεί πιστά όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία. Εκτός του απαραίτητου συμβολαίου υιοθεσίας, τα σκυλιά εμβολιάζονται, «τσιπάρονται» με έξοδα του Δήμου Γιαννιτσών, αλλά και στειρώνονται.
Επιπλέον στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο Αδέσποτος», που προωθεί και πάλι ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας, καθηγητές και μαθητές ενημερώνονται, με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, για όλα τα θέματα που αφορούν στους κανόνες και τις συνθήκες που διέπουν τη συμβίωση με τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα.
 «Μπήκαμε σε ένα βαθύ αυλάκι, αυτό τού ζητήματος των αδέσποτων, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πέλλας Παντελής Σπυρίδης, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι στα σχέδια του Δήμου είναι να τοποθετηθούν ταΐστρες γύρω από την πόλη για τα αδέσποτα.