iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Ξέρεις πόσες ώρες
ύπνου χρειάζονται
τα σκυλιά;


Σχεδόν πάντα όταν γυρνάς να ψάξεις το που μπορεί να βρίσκεται ο πιστός σου φίλος αυτός είναι ξαπλωμένος και έχει κλειστά τα μάτια του. Πολλές φορές μάλιστα ροχαλίζει τόσο δυνατά που απορείς. Και τότε μια ερώτηση γυρνάει στο μυαλό σου. Πόσες ώρες κοιμούνται οι σκύλοι και τι επηρεάζει τον ύπνο τους.

Αρχικά θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι αλήθεια οι σκύλοι κοιμούνται πιο πολύ από τους ανθρώπους αφού συνήθως θέλουν 13 ώρες ύπνου καθημερινά.

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι καθοριστικό ρόλο στον ύπνο των τετράποδων φίλων μας παίζει το φυσικό και το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζουν. Δηλαδή, ένας σκύλους που είναι μέσα σε ένα σπίτι κοιμάται πιο πολύ από κάποιον άλλον που ζει σε ένα αγρόκτημα ή στον δρόμο.

Βασικός επίσης παράγοντας που ρυθμίζει το πόσο κοιμούνται οι σκύλοι είναι η ηλικία τους. Για παράδειγμα ένα κουτάβι κοιμάται πολλές περισσότερες ώρες από έναν ενήλικα σκύλο.

Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάς ότι και η διατροφή του παίζει μεγάλο ρόλο στον ύπνο του. Αν δηλαδή η τροφή του είναι χαμηλή σε θρεπτικά συστατικά αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο σκύλος να μην είναι ευδιάθετος και να κοιμάται περισσότερες ώρες.

Ο σκύλος μοιάζει στο αφεντικό του. Όταν τα αφεντικά των σκύλων είναι δραστήρια τις ίδιες συνήθειες αποκτούν και οι σκύλοι. Αν τα αφεντικά τους είναι βαρετοί άνθρωποι που θέλουν να κοιμούνται συνεχώς το ίδιο κάνουν και αυτά.

Σημείωση!

Οι μεγαλόσωμοι σκύλοι έχουν περισσότερη ανάγκη ύπνου από τους μικρόσωμους. Έτσι μπορεί να κοιμηθούν ακόμα και 18 ώρες την ημέρα.