Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η σκυλίτσα συντροφιάς
που χαλαρώνει τους
γιατρούς του κορωνοιού


Οι ήρωες είναι παντού. Όπως αυτός ο σκύλος συντροφιάς που προσφέρει μερικές στιγμές χαλάρωσης στους γιατρούς που δίνουν την δική τους μάχη ενάντια στον κορωνοϊό σε νοσοκομείο των ΗΠΑ.

Η Γουίν, μια σκυλίτσα βοήθειας που αυτή την εποχή εκπαιδεύεται φέρνει χαρά και κάποια δευτερόλεπτα ξεγνοιασιάς στο ιατρικό προσωπικό νοσοκομείου του Ντένβερ. Το λαμπραντόρ ηλικίας ενός έτους, δέχεται με μεγάλη ευχαρίστηση τα χάδια των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που χρειάζονται ένα πολύ αναγκαίο διανοητικό διάλειμμα από την μονάδα εντατικής θεραπείας στο Rose Medical Center.
Η Γουίν δεν είναι ξένη προς το ιατρικό προσωπικό, καθώς εκπαιδεύεται από την Σούζαν Ράϊαν, μία γιατρό των επείγοντων περιστατικών στο νοσοκομείο. Η Ράιαν μοιράστηκε μια εικόνα των δυο τους την Κυριακή, Σε αυτήν, η γιατρός φορά μια μάσκα προσώπου καθώς και ένα προστατευτικό κράνος ενώ κάθεται στο πάτωμα χαϊδεύοντας την Γουίν. «Είδα την Γουίν να επιστρέφει μετά την βόλτα που είχε βγει έξω» δήλωσε η Ράιαν στο CNN. «Κάθισα στο πάτωμα και είπα: ‘Μπορώ να έχω ένα λεπτό μαζί της;’». Η Ράιαν λέει ότι μόλις είχε τελειώσει από έναν ασθενή και πλενόταν προτού δει την Γουίν. «Το να βλέπεις και να ακούς πράγματα που δεν είχες φανταστεί ποτέ έχει αντίκτυπο σε σένα. Εκεί μπαίνουν τα σκυλιά. Όταν χαϊδεύεις έναν σκύλο, ουσιαστικά επιστρέφεις για λίγο σε εκείνη ακριβώς την στιγμή».

Η Γουίν εκπαιδεύεται επί του παρόντος, για να γίνει σκύλος βοήθειας στο Canine Companions for Independence, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που παρέχει σκύλους βοήθειας δωρεάν σε ενήλικες, παιδιά και βετεράνους με αναπηρίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.
Η Ράιαν εκπαιδεύει την Γουίν από την ηλικία των 8 εβδομάδων, Παίρνει συχνά το κουτάβι στο νοσοκομείο. «Είναι το πιο λαμπρό κομμάτι της ημέρας μας» λέει. Τώρα, η Γουίν περνά και από το γραφείο των κοινωνικών λειτουργών αλλά και από αυτό των εφημεριών προκειμένου να την χαϊδέψουν για να ανακουφίσουν λίγο το άγχος τους. Στο δωμάτιο, τα φώτα είναι αχνά και ακούγεται χαλαρωτική μουσική για να προσφέρει στο ιατρικό προσωπικό ένα μέρος όπου μπορούν να κάνουν ένα μικρό διανοητικό διάλειμμα προτού επιστρέψουν στην εργασία τους.