iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Οι 8 απαντήσεις
για τα δόντια
των σκυλιών


Τα δόντια του σκύλου μοιάζουν πολύ με του ανθρώπου, θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα και δεν πρέπει να τα παραμελούμε, όπως και τα δικά μας!

Ας δούμε τις απαντήσεις

  1. Τα δόντια του σκύλου πιάνουν πέτρα, πλάκα και ουλίτιδα;
  2. Τα δόντια του σκύλου είναι σαν τα ανθρώπινα, πρέπει να τα πλένουμε και να τα προστατεύουμε ακριβώς όπως τα δικά μας! Η πέτρα και η πλάκα είναι το ίδιο ισχυροί εχθροί όπως και στον άνθρωπο. Μόνο τερηδόνα δεν εμφανίζουν στον ίδιο βαθμό που εμφανίζουν οι άνθρωποι!
  3. Κάθε πότε τα πλένουμε;
  4. Κάθε μέρα! Αν αυτό όμως δεν είναι εφικτό πρέπει τουλάχιστον 1 φορά τη βδομάδα. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να εξαλείψουμε τις παθήσεις των δοντιών, υπάρχουν όμως διάφορα προληπτικά μέτρα. Για την πρόληψη πρέπει να δίνουμε στο σκυλάκι μας ξηρά τροφή καλής ποιότητας με φόρμουλα για να διώχνει τη πέτρα, μπορούμε να δίνουμε ειδικά κόκκαλα που κυκλοφορούν στο εμπόριο ή να βάζουμε ειδικά διαλύματα μέσα στο νερό του.Ο καθαρισμός της πέτρας γίνεται με υπέρηχο από τον κτηνίατρο και γίνεται με ολική αναισθησία.Ανάλογα με τη ποιότητα της υγιεινής του στόματος του σκύλου μπορεί να χρειάζεται να γίνεται επανάληψη του καθαρισμού 1 φορά το 6μηνο.
  5. Αν το κατοικίδιο δεν κάθεται να του πλύνουμε τα δόντια τι κάνουμε;
  6. Δεν υπάρχει κάποιο κόλπο οι οδοντόπαστες όμως που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν γεύσεις που τους αρέσουν άρα μπορεί και να δελεαστούν να καθίσουν ήρεμα. Το μεγαλύτερο κόλπο είναι να ξεκινήσει η διαδικασία πλυσίματος των δοντιών όταν είναι ακόμα κουτάβι για να το συνηθίσει και η αντίσταση να είναι όλο και μικρότερη.
  7. Το κουτάβι μου αλλάζει δόντια. Τι πρέπει να γνωρίζω;
  8. Στην ηλικία των 16 εβδομάδων τα κουτάβια αλλάζουν τα προσωρινά δόντια τους με τα μόνιμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, που διαρκεί αρκετά, το σκυλί έχει πρησμένα ούλα και είναι ανήσυχο. Οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Το μόνο που μπορεί να κάνει για να βοηθήσει το κουτάβι είναι να βρέξει τις κροκέτες για να είναι πιο εύκολο να φάει. Το ζώο σ’ εκείνη τη φάση μπορεί να εμφανίσει σχετική ανορεξία, να ματώσει το στόμα του και να μυρίζει έντονα           ΠΗΓΗ ipop.gr