iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Οδήγηση μοτοσικλέτας
με συνεπιβάτη τον
σκύλο μας!


Η εκπαίδευση του σκυλιού σας για να πάει με ασφάλεια με την οδήγηση της μοτοσυκλέτας σας δεν είναι πιο δύσκολο από ότι η διδασκαλία τους για νέα κόλπα.

Χρειάζεται μόνο μια μικρή προετοιμασία και πολλή υπομονή.

Κρατήσου γερά

Όταν θέλετε να μεταφέρετε τον σκύλο σας σε κάποιες αποστάσεις είτε μικρές είτε μεγάλες, χρησιμοποιώντας τη μηχανή σας αυτό πρέπει να γίνει σωστά και με ασφάλεια και για εσάς αλλά και για το σκυλί σας.

Μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να αναρριχηθεί στο πίσω μέρος της μηχανής σας και κρατήστε πατημένους τους ώμους του επάνω στους δικούς σας, ακριβώς όπως όταν θα είχατε έναν άνθρωπο για συνεπιβάτη. Ο σκύλος σας μετά ίσως από κάποιες προσπάθειες και πιθανών κάποιες πτώσεις, θα μάθει να κρατιέται καλά. Στην αρχή χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και μικρές ταχύτητες και διαδρομές μέχρι να συνηθίσει.

Φυσικά αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει μόνο για τα σκυλιά που είναι αρκετά μεγάλα για να καθίσουν σε όρθια θέση στο κάθισμα και αρκετά δυνατά για να μπορούν να κρατηθούν. Μια καλύτερη μέθοδος θα ήταν να επισυνάψετε ένα κάνιστρο πάνω στη μηχανή σας, όπου ο σκύλος μπορεί να ταξιδεύει με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η μία απόλυτη αναγκαιότητα για κάθε σκύλο που ανεβαίνει και ταξιδεύει με μία μηχανή είναι η προστασία των ματιών του. Ένα ζευγάρι γυαλιά κολύμβησης ή γυαλιά ασφαλείας με ένα λουρί, θα είναι μια χαρά. Αν ο σκύλος σας τρομάζει εύκολα από τον δυνατό θόρυβο της μοτοσικλέτας σας, εξετάστε το ενδεχόμενο αντικατάστασης του συστήματος εξάτμισης για μια πιο ήσυχη βόλτα. Ένα νευρικό σκυλί και μία κινούμενο μοτοσικλέτα δεν είναι ένας καλός συνδυασμός για να μπορέστε να ταξιδέψετε άνετα και με ασφάλεια

Μικρότερες ράτσες σκύλων

Τα λαγωνικά, τα γιορκσάιρ, και κανίς είναι τρεις από τις πιο δημοφιλείς φυλές μικρών σκυλιών παγκοσμίως, σύμφωνα με όλες τις μικρές φυλές σκυλιών. Και οι τρεις είναι επίσης καλοί σύντροφοι για κυνήγι, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για τους αναβάτες μηχανών που αγαπούν και τους εξωτερικούς χώρους. Αλλά είναι πάρα πολύ μικρά για να καθίσει σαν ένας άνθρωπος πάνω στη μηχανή σας. Ήρθε λοιπόν η ώρα να γίνετε δημιουργικοί΄.

Ένα κάθισμα για κατοικίδιο ζώο είναι η απλούστερη λύση. Μερικοί προτιμούν τα καθίσματα σκύλων στο μπροστινό μέρος της μηχανής, σαν αυτά που βάζουμε για τα μωρά. Υπάρχουν όμως και τα κουτιά μεταφοράς. Οι μονάδες αυτές συνδέονται με το πίσω μέρος της μηχανής σας οπότε μπορείτε να αφήστε το σκυλί σας να κολλήσει το κεφάλι του έξω και να απολαύσετε τη βόλτα. Μία άλλη επιλογή είναι να φορέσει ένα σακίδιο μεταφορέα αλλά πρέπει να το αποσυμπιέστε αρκετά ακριβώς για το κεφάλι του για να χωρέσει μέσα.

Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας είναι δεμένο με τη μονάδα για την πρόληψη ατυχημάτων.
Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και σίγουρα θα θέλετε να τον παίρνετε μαζί σας όπου και αν πάτε. Φροντίστε το κατοικίδιο σας και μεταφέρετέ το με ασφάλεια έτσι ώστε να ευχαριστηθείτε και εσείς και αυτό τη διαδρομή.

ΠΗΓΗ mog.gr